Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pomaže općine gdje žive Srbi'

Gajica: 'Izjava HSP-ovca Srba je rasistički ispad'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDSS-ov zastupnik Ratko Gajica danas je rasističkim ispadom nazvao izjavu HSP-ova čelnika Danijela Srba da prijedlog državnog proračuna za 2010. sliči na proračun ‘SAO Krajine’, jer, smatra pravaš, uglavnom pomaže samo općine u kojima žive Srbi, i to sredine iz kojih je tijekom Domovinskog rata kretala agresija na hrvatska sela i gradove.

Gajica je novinarima u Saboru potvrdio da su predloženim proračunom predviđena veća sredstva za lokalne jedinice u 15 županija, 16 gradova i 44 općine, te da u većem dijelu tih sredina Srbi žive pretežito ili u velikom broju. Riječ je, dodaje, o relativno malim sredstvima koja su unaprijed određena i po objektivnim kriterijima, a koja, ističe, uglavnom služe za elementarno preživljavanje na tim siromašnim područjima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

>> Srb: Vladin prijedlog sliči na proračun SAO Krajine

‘To samo pokazuje kakva je situacija tih lokalnih jedinica i kakav je položaj tih ljudi, govori o tome da je njima potrebna elementarna socijalna pomoć za preživljavanje’, rekao je Gajica. ‘Prokazivati taj institut i cijelu ovu situaciju, pa i prijedlog proračuna, kao pomoć Srbima, prije svega je, bit ću malo tvrd, neka vrsta rasističkog prokazivanja i rasističkog ispada’, naglasio je. Gajica je istaknuo da intencija proračuna, niti njegov sadržaj, ni na koji način nisu ‘pomaganje Srbima’. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene