Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veća sredstva za srpske općine

Srb: Vladin prijedlog sliči na proračun SAO Krajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik HSP-a i čelnik te stranke Daniel Srb izjavio je danas da mu Vladin prijedlog državnog proračuna za 2010. 'sliči na proračun SAO Krajine', jer, ocijenio je, veća sredstva predviđa uglavnom za općine s pretežno srpskim stanovništvom, a zakida one s hrvatskim življem.

Srb je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru kazao da su višemilijunski iznosi za iduću godinu predviđeni za općine Trpinja, Negoslavci, Kistanje, Donji Kukuruzari i brojne druge u kojima je na vlasti SDSS, dok su, primjerice, Tordinci, Nijemci, Hrvatska Dubica i druge općine s pretežito hrvatskim stanovništvom dobile 'nula kuna'.

Pročitajte i ovo Ivan Šipić - 1 Ministar demografije i useljeništva Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić? Tonči Glavina - 1 novo ime u vladi Tko je novi ministar turizma? Renta vilu od pola milijuna eura i na njoj masno zarađuje. Ima dva automobila, gumeni čamac, dionice...

'Ovo (općine sa srpskim stanovništvom) nije popis neprijateljskih uporišta, i da na proračunu ne piše 'Vlada RH', čovjek bi pomislio da je od SAO Krajine', poručio je čelnik HSP-a. 'Ovo je strašno. Shvaćam da je SDSS koalicijski partner, ali oni nisu svjesni toga da ovim zahtjevima rade štetu i sami sebi', dodao je Srb.

'To su mjesta iz kojih su kretale četničke horde'

SDSS-ovce je pozvao da promisle o tome da će predložena raspodjela proračunskog novca 'navući veliko nezadovoljstvo' hrvatskog naroda, jer će ljudi koji su stradali u Domovinskom ratu, naglasio je, sada gledati kako se 'enormna sredstva' slijevaju u općine uglavnom naseljene srpskim stanovništvom.

'To su mjesta iz kojih su kretale četničke horde', rekao je Srb. 'Ovo je strašno. Ovo liči na proračun SAO Krajine', naglasio je.

Iz svega navedenog, ali i stava da se proračunom povećava javna potrošnja, ne i izdvajanja za profitabilne projekte, HSP, najavio je Srb, neće podržati predloženi proračun. 'Ovakav nategnuti proračun neće opstati', poručio je Srb. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene