Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radinu sporne Brkićeve izjave

Zakomplicirala se ionako tanka većina predsjednika Vlade u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin rekao je kako uskraćuje podršku Vladi dok se HDZ ne distancira od izjava zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića o manjinama u Hrvatskoj.

"Dok ne dođe do jasnog koraka natrag i distanciranja od politike ekskluzije, diskriminacije i šovinističkih izjava, a prema nekim manjinama i rasističkih, do tada uskraćujem Vladi podršku" , poručio je Radin.

Milijan Brkić
, tvrdi, Radin, svojim izjavama krši Ustav, bar jedan ustavni zakon i nekoliko hrvatskih zakona. "One su u suprotnosti s europskim duhom. Uskraćujem svoju podršku ovoj Vladi i čekam objašnjenje ovakvog postupka, a od takvog objašnjenja odnosno od distanciranja od takve politike ovisit će hoću li ja i dalje pomoći ovoj Vladi ili ne", rekao je Radin.

Pročitajte i ovo Davor Dretar amandmani na proračun Mami li HDZ na ovaj način stranke za koaliciju? "Smatram uvredljivim da nas se stavlja u kontekst mogućih žetončića" Mario Banožić objava na facebooku Banožić se oglasio prvi put nakon nesreće, DORH nije znao da je pušten na kućno liječenje

HDZ se, smatra, odmah trebao očitovati, jer su njegove izjave u suprotnosti s programom Vlade. "U programu Vlade piše inkluzija, a ovo je ekskluzija. Ja želim živjeti u Hrvatskoj koja je zemlja Hrvata i pripadnika nacionalnih manjina kako piše u Ustavu a ne u Kroatistanu", poručuje.

Uvjeren je i kako će ubrzo doći do novih parlamentarnih izbora. "Mislim da će doći do novih izbora, previše ima indikatora za nove izbore, no to nije niti važno jer se novim izborima neće ništa riješiti, pa će nakon tih izbora po mojoj prosudbi doći do još jednih izbora", procijenio je Radin. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene