Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Frizerka kažnjena zbog poskupljenja od par centi oslobođena optužbi: "Nadam se da će ovo pomoći ostalima"

Sabina Samardžija, frizerka
Sabina Samardžija, frizerka Foto: DNEVNIK.hr
Frizerka koju je Državni inspektorat kaznio s 3318 eura jer je za nekoliko centi povećala cijene, oslobođena je optužbi, nepravomoćnom presudom.

Zagrebačka frizerka koja je zbog minimalnih poskupljenja cijena dobila drakonsku kaznu sada je oslobođena optužbe. Sretnu vijest je podijelila na društvenim mrežama.

Nakon što su državni inspektori češljali tko neopravdano podiže cijene, otkrili su da je to učinila i Sabina Samardžija u svom frizerskom salonu. Ipak, radilo se tek o nekoliko centi. Za tu korekciju cijena stigla je poprilično visoka kazna - 3318 eura.

Sada je stigla nepravomoćna presuda u njenu korist.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković ZADOVOLJAN PROCESOM Plenković za Euronews: "Euro je uveden bez problema, jedini incident su neopravdana poskupljenja"

"Nepravomoćna odluka, ali za mene jako moćna! Kazna za agresivnu i nepoštenu praksu došla je ogromna. Prekršaja nema, ali bilo je potrebno to i zakonski argumentirati i dokazati. Tu je nastupio Jure Mlinarić! Kratko i jasno sa dokazima uvjerio je časni sud u moje poštenje. Nadam se da ce ovaj slučaj pomoći ostalima koji su istoj ili sličnoj nevolji", napisala je frizerka.

Njen slučaj komentirala je i makarska poduzetnica Vanja Batošić, vlasnica kozmetičkog salona, koja je dobila kaznu od 2654 eura zbog razlike u cijeni nastale konverzijom od svega 4 centa.

"Današnja presuda u slučaju gospođe Sabine Samardžije je stvarno jedina moguća! Jedina koja ima smisla. Ona je zasnovana na pravednosti, a ne na osvetničkoj politici AP-a!

"Nepoštena i agresivna poslovna praksa", nije poslovna praksa pružitelja usluga u Hrvatskoj. Takvu praksu, nepoštenu i agresivnu, upotrijebili su državni inspektori, po nalogu Vlade, tj. Andeja Plenkovića, kaznivši obrtnike i male poduzetnike koji su, po matematičkim pravilima, zaokruživali eure iza zareza, a takva su, agresivana i nepoštena, i njihova obrazloženja s neprimjereno visokim kaznama", poručila je solidarno.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene