Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Košljun

Maleni otok teško dostupan javnosti napokon otvara svoja vrata: Krije mnoga blaga, a pristup je besplatan

Aktualno Galerija Košljun - 1 Košljun - 1 Foto: Vijesti u 17 Košljun - 2 Košljun - 2 Foto: Vijesti u 17 Košljun - 3 Košljun - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Košljun - 4 Galerija 1/4 >>
Otočić Košljun pored Krka otvara svoja vrata posjetiteljima. Svake nedjelje iz Punta brod će prevoziti turiste do malenog otoka. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Nova turistička atrakcija kod Krka je otočić Košljun, na kojem žive fratri i koji je, inače, široj javnosti teško dostupan, a sada se otvara posjetiteljima.

Svake nedjelje, kroz cijelu godinu, bit će organiziran besplatan prijevoz brodom i razgled otočića. Brod polazi svake nedjelje u 9 sati ujutro s rive u Puntu, a svi koji zaplove prema ovom otoku, mogu nazočiti svetoj misi, obići čak četiri muzeja i niz ostalih znamenitosti.

"Jako lijep potez je da to organiziraju za Punat i Krk. Puno turista ima, a ovdje je prekrasan ambijent i kultura. Sve je lijepo", kaže Vesna iz Slovenije.

Pročitajte i ovo Turisti pješke izlaze iz zračne luke revoltirani prijevoznici VIDEO Sramota na Krku! Putnici moraju pješke vući kofere, cijene narasle i do 1000 posto

"Ideja je fantastična. Nadam se da će više ljudi dolaziti na misu i obilaziti otok, da će bit prihvatljivo svima, pogotovo s djecom", smatraju posjetitelji iz Velike Gorice.

"Cilj je stvoriti ljudima duhovno, kulturno, prirodno ozračje na početku svakog tjedna!", kaže fra Mate Polonijo, gvardijan Franjevačkog samostana Košljun.

Detalje pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Katarine Jusić Mezge.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene