Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka Kosor poručila

'Franjo Tuđman i branitelji su najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečana akademija povodom 19. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske odžana je u karlovačkom Domu Oružanih snaga Zrinski.

'Danas zastajemo i prisjećamo se uspomene na sve hrabre sinove i kćeri koji su branili Hrvatsku. Danas obilježavamo i još jedan važan dan - dan povratka Vukovara i cijeloga toga kraja u ustavno-pravni sustav Hrvatske, dan kada je završena mirna reintegracija', istaknula je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše Slika nije dostupna Ispeci pa reci VIDEO: Premijerkina gospodarska retorika

>> Točno prije 19 godina Hrvatska je međunarodno priznata

Predsjednica Vlade istaknula je kako su hrvatski branitelji, uz prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, najzaslužniji za slobodnu i suverenu hrvatsku državu, koja se danas nalazi pred još jednim velikim ciljem, a to je završetak pregovora o pristupanju Europskoj uniji kao njezina 28 članica.

'Današnji dan je trenutak kada vas pozivam da zastanemo u sjećanju prije svega na one hrvatske branitelje koji nisu s nama, na hrvatsku mladost koja je ugrađena u slobodu ove prelijepe zemlje, da se prisjetimo svih onih koji su na popisu zatočenih i nestalih - 1015 hrvatskih branitelja i civila', istaknula je predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Posebnu zahvalu uputila je roditeljima, djeci i udovicama poginulih hrvatskih branitelja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene