Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gubitak nad vodnnim bogatstvom

Franjevci i Zelena akcija ne žele privatizaciju Hrvatskih voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Franjevci i Zelena akcija protive se privatizaciji Hrvatskih voda.

Franjevački institut za kulturu mira, Franjevački svjetovni red i Zelena akcija uputili su zajedničko otvoreno pismo hrvatskoj Vladi u kojemu traže povlačenje izmjena Zakona o vodama iz saborske procedure jer su one, tvrde, put u privatizaciju Hrvatskih voda i gubitak kontrole hrvatskih građana nad našim vodnim bogatstvom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za njega imaju samo riječi hvale Bivše štićenice stale u obranu fra Kordića: "Optužbe za pedofiliju su bezočne laži kojima se truje javnost" Ilustracija: Thinkstock reagirali nakon teksta Hercegovački franjevci prijavili slučaj navodnog seksualnog zlostavljanja maloljetnica



'Reformu Hrvatskih voda smatramo potrebnom, no ovo je put prema gubitku kontrole nad Hrvatskim vodama, a time i nad vodom kao resursom. Oštro se protivimo privatizaciji svih institucija i poduzeća koja upravljaju prirodnim resursima jer se tim resursima treba održivo upravljati radi dugoročnog javnog interesa, a privatna poduzeća po prirodi stvari njima upravljaju radi uvećanja kratkoročnih profita.

>> Biskupi protiv Vlade: Nećemo skupu vodu

Poveznica sastanak Jandroković - Clinton?

Ima li to ikakve veze s izjavom ministra Jandrokovića koji je prije nekoliko dana na sastanku s državnom tajnicom Hillary Clinton pozvao ulagače iz SAD-a da investiraju u hrvatsko vodno gospodarstvo? Izmjene nekoliko zakona vlada je neopravdano uputila u hitnu saborsku proceduru, bez javne rasprave, a svoju ozbiljnost i iskrenost svojih izjava da se Hrvatske vode i Hrvatske šume neće privatizirati može pokazati hitnim povlačenjem tih zakona, ističu Lovro Sučić, u ime Franjevačkog svjetovnog reda, Tomislav Tomašević iz Zelene akcije te fra Mijo Đolan ispred Franjevačkog instituta za kulturu mira.

Budući da nas EU ne sili na takav potez, pitaju se kome su u interesu takve izmjene zakona i nije li posrijedi prvi korak prema privatizaciji Hrvatskih voda nakon što postanu javno poduzeće, lako će uslijediti prodaja u privatne ruke. 'Ima li to ikakve veze s izjavom ministra Jandrokovića koji je prije nekoliko dana na sastanku s državnom tajnicom Hillary Clinton pozvao ulagače iz SAD-a da investiraju u hrvatsko vodno gospodarstvo?', pitaju se potpisnici pisma vladi. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene