Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje naciji

Hollande: Francuska se oduprla, ali je i dalje meta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Francuska se oduprla, ali zna da je i dalje meta', rekao je u petak navečer u izravnom televizijskom obraćanju francuski predsjednik Francois Hollande.

U govoru izravno prenošenom iz Elizejske palače Hollande je nakon završetka dviju talačkih kriza rekao kako je 'Francuska izdržala, ali zna da prijetnja i dalje postoji'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Slika nije dostupna Nema preživjelih 'Želim izraziti sućut obiteljima sviju žrtava. To je tragedija'

U govoru nakon trodnevne policijske operacije koja je počela u srijedu terorističkim napadom na pariški satirički tjednik i likvidacijom dvanaest ljudi, a tijekom koje je ukupno ubijeno 17, a ranjeno 20 osoba, Hollande je pozvao na nacionalno jedinstvo i rekao kako Francuska treba ostati čvrsta u sukobu s rasizmom i antisemitizmom.

'To je bio užasan antisemitski čin', rekao je francuski predsjednik o napadu na židovsku trgovinu košer namirnicama u kojem je poginulo četvero talaca. Ali ne treba 'miješati stvari', dodao je. 'Ti fanatici nemaju nikakve veze s islamom'.

'Ako se teroristički napadi nastave moglo bi doći do kontra-reakcije, a to bi bila katastrofa za Europu'

U toj policijskoj akciji ubijen je napadač za kojega se smatra da je bio džihadist, kao i dvojica napadača na tjednik Charlie Hebdo koje je policija također ubila u petak.

Hollande je izrazio sućut obiteljima žrtava i ranjenih i najavio da će sudjelovati u nedjeljnom maršu za obranu republikanskih vrijednosti što će se održati u Parizu. Svoj su dolazak onamo već potvrdili njemačka kancelarka Angela Merkel, britanski, španjolski i talijanski premijer David Cameron, Mariano Rajoy i Matteo Renzi te visoki predstavnici Europske unije Donald Tusk, Jean-Claude Juncker i Federica Mogherini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene