Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da nije u bijegu

Fra Šime: Nisam pobjegao s milijun eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fra Šime Nimac koji je navodno pobjegao s novcem od prodanog crkvenog zemljišta tvrdi da 'nije u bijegu i da ne vuče sa sobom milijun eura'.

'U Hrvatskoj sam i uskoro ću javnosti predočiti pozadinu cijelog slučaja', rekao je 34-godišnji fra Šime za Jutarnji list. Istaknuo je da priča nema veze s onim zbog čega ga razvlače po medijima predstavljajući ga kao kriminalca te da je slučaj težak milijun eura nadasve kompleksan i zahtjeva širu elaboraciju, piše list.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!"

Fra Šime je rekao da razgovara s odvjetnicima, ali, kako doznaje list, svojim se nadređenima nije javio. 'Prodao je župnu zemlju koja nije građevinsko zemljište već se nalazi u zelenoj zoni. Prema svemu sudeći, nije sve bilo legalno tako da se kupac vjerojatno neće moći uknjižiti na to zemljište. Svi su mislili kako gradi crkvu. Tko bi pomislio da će zbrisati. I u našim krugovima se spominje kako je nestao s nekom ženskom osobom. Nikome se nije javio i ne znamo gdje se nalazi. Razrješenje iz crkve nije zatražio', kažu izvori Jutarnjeg iz Crkve.

>> Mještani Baške Vode ne vjeruju da je njihov župnik prodao zemlju i pobjegao

Žena s kojom se družio, piše Slobodna Dalmacija, je bankarica koja mu je objasnila sve o tokovima novca. Slobodna piše i kako je par kupio jahtu, najnoviji passat CC, dva stana u Biogradu, maslinik, zatražio koncesiju za zemljište u Filip Jakovu te registrirao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Podsjetimo, prema pisanju Slobodne Dakmacije, fra Šime je prodao 40.000 kvadrata župnog zemljišta u Baškom Polju, nakon čega je podignuo novac s računa i istupio iz reda franjevaca. Zemljište je navodno prodano za gotovo milijun eura, a župnik je unatoč upozorenjima nestao, te nitko trenutno ne zna gdje se on nalazi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene