Foto: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook
Foto: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook

Hrvatski nogometni savez objavio je fotografiju hrvatske nogometne reprezentacije i stožera nakon povijesnog finala na Mundijalu u Moskvi.


S igračima i članovima stožera fotografirala se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te ruski predsjednik Vladimir Putin.

Vezani članci Zagreb: Sastanak Kolinde Grabar-Kitarović i kineskog premijera Kategorije (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Završio posjet kineskog premijera Pantovčaku: Predsjednica u hrvatsku pozvala i kineskog predsjednika Xi Jinpinga Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Nakon Vlade i Predsjednica odbacila optužbe: ''Nikada ne bih tražila da se neka tema povuče iz slovenskih medija''

Fotografiju HNS-a na svojem je Facebooku Predsjednica objavila nakon svečane dodjele pehara i medalja.

Podsjetimo, nakon što su igrači hrvatske reprezentacije primili svoje srebrne medalje iznad Lužnjikija se otvorilo nebo pa su Francuzi  svoja zlata, kao i pehar osvajača Svjetskog prvenstva, primali po velikom pljusku.

Naravno da im to sreću nije moglo pokvariti, ali sve je izgledalo pomalo bizarno. Naročito scena u kojoj su francuski predsjednik Emmanuel Macron i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitali svjetskim prvacima mokri do kože.

U jednom je trenutku naša predsjednica odlučila poljubiti pehar, pa je to učinio i francuski predsjednik.

Naša predsjednica u dresu, a Macron u odijelu, bili su potpuno mokri. Nekoliko minuta kasnije dobili su kišobrane odnosno ljude koji su ih držali iza njih. Ruski je pak predsjednik Vladimir Putin imao štitonošu od jakog pljuska odmah pa je on jedini na cijeloj proslavi ostao suh.

"Tražio sam od njih samo jednu stvar", kazao je Macron govoreći o susretu s nacionalnom nogometnom vrstom uoči odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. "Drugu zvijezdu", kazao je Macron misleći na drugi naslov svjetskog prvaka.

"Ja sam jako, jako ponosan na njih i mislim im to reći", kazao je Macron.

Francuski predsjednik imao je također samo riječi pohvale i za hrvatski tim koji je osvojio drugo mjesto na Mundijalu, kazavši da je "vrlo ponosan i na hrvatski tim, koji igra veličanstven nogomet".