Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNE SNIMKE Nove TV

VIDEO 15 kuna po kvadratu za najam stana u središtu Zagreba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte kako izgledaju...

15 kuna po kvadratu za najam stana u središtu Zagreba - zvuči nevjerojatno, ali ipak postoji!  Idući tjedan država u najam daje 20 stanova na najatraktivnijim lokacijama u Zagrebu, a kako izgledaju, otkrila je ekipa Dnevnika Nove TV za koju su vrata tih stanova ekskluzivno otvorena.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke

Natječaj se provodi na principu aukcije. Tko ponudi više - dobiva stan u najam. Mnogi od ovih stanova prazni su dulje vrijeme pa trebaju renoviranje, no država će kao najmodavac refundirati trošak velikih sanacija, dok će kozmetičke promjene stana najmoprimci snositi sami. Stan se izdaje na 5 godina.

PRVI PUT U ZAGREBU Na rasprodaju stavljeno gotovo cijelo stambeno naselje!

'Mogu se prijaviti svi zainteresirani koji žele riješiti svoje stambeno pitanje i tu smo zapravo rigorozni, ti stanovi neće se moći koristiti za obavljanje poslovne djelatnosti', rekao je Alen Čičak, zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

'Stanovi su različite površine, znači nekakvih 20 do 100 kvadrata. Neki do njih su lošijem stanju, neki stanovi su u boljem' dodaje Čičak.

U stanu u koji je ušla i novinarka Dnevnika Nove TV treba sanirati zid, nema nikakvog namještaja, niti kuhinjskih elemenata, a sve što je ostalo od kade je odvod. U zidu čak nema ni instalacije za vodu.

Ono čega ima mnogo je prostor. Jedna obitelj može sasvim pristojno živjeti možda i uz najnižu cijenu najma u Zagrebu. Riječ je stanovima na izuzetno atraktivnim lokacijama.

Jedan od takvih stanova nalazi se na zagrebačkom Kvaternikovom trgu. Ova lokacija još je atraktivnija, nešto manji stan na zagrebačkom Kvatriću u sličnom je stanju kao onaj prethodni, bivši stanari ostavili su poster iza sebe, ali i jako loše zidove, pod, također je potrebno dosta ulaganja.

Cijene nekretnina rekordno niske, a padat će i dalje

'Država u ovom slučaju kao vlasnik bi morala na neki način refundirati onaj iznos novca koji se odnosi na neke veće zahvate, u konstrukciju, instalaciji, ali one kozmetičke zahvate to je uvijek nešto što ide na teret najmoprimca', rekao je Čičak.

Stanovi se izdaju na pet godina, a hoće li ih dalje iznajmljivati, odluka je vlasnika. No ponovno će biti proveden natječaj. Strogo je zabranjeno i davati ih u podnajam. Povremena kontrola provjeravat će koriste li se u svrhu u koju su izdani. A prije nego što odluče postati privremeni vlasnici ključeva ovih stanova, svi zainteresirani građani moći će ih prethodno razgledati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene