Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na rasprodaji

VIDEO Ovo se PRVI PUT događa u Zagrebu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovi od 60 do 115 četvornih metara stoje od 840 do 990 eura.

Krizom poharano tržište nekretnina je, čini se, dotaknulo dno. U Zagrebu se pojavio prvi slučaj rasprodaje cijelog stambenog naselja. Stručnjaci za nekretnine očekuju da bi zbog stanja na tržištu takvih slučajeva moglo biti još.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Ilustracija Najgore u Danskoj Hrvatska na vrhu EU po poskupljenju stambenih nekretnina

Cijene nekretnina rekordno niske, a padat će i dalje

U zagrebačkom Podsusedu tako stanovi od 60 do 115 četvornih metara stoje od 840 do 990 eura. 'To je otprilike 20 do 30 posto povoljnije od ostalih stanova istih i sličnih kvadratura. Ovakvi su stanovi prije nepunih godinu dana koštali i 1300, 1400 eura', rekla je Bernarda Sočev, suvlasnica agencije za nekretnine.

Ovog je investitora na rasprodaju potaknulo stanje na tržištu i nova porezna pravila koja očekuju prodavači stanova. 'Želi to riješiti do kraja ove godine. Od početka slijedeće godine u primjenu kreće jedan novi porez naravno to je dodatno opterećenje za investitore s druge strane stalno slušamo kako se špekulira o tom porezu na nekretnine', kazala je Sočev.

Loše za investitore i građevniski sektor, ali dobro za građane sve tanjeg novčanika koji žele riješiti stambeno pitanje.'Pa ne znam bi li si mogao priuštiti ali zvuči jeftinije nego drugdje u gradu. Čak super je mjesto baš sam se prošeto i baš je lijepo i ugodno', rekao je Marko iz Zagreba. 'Manje je nego inače. Tko treba, povoljnije je', kazala je Dubravka iz Zagreba.

FOTO Investitori, javite se! Država nudi vile, bivše vojarne, Kumrovec, Goli otok...

Stručnjaci za nekretnine očekuju još ovakvih rasprodaja stanova. 'Vjerojatno će biti investitora koji će reagirati na sličan način. Imaju možda već dugo stanove nisu ih dosad prodali i sad je pravi trenutak za prodaju zato što će im od nove godine biti skuplje. Dolazimo do nekog dna što se tiče tržišta nekretnina i ovo je realna situacija. Cijene su prilagođene kupovnoj moći', rekao je Boro Vujović iz Hrvatske gospodarske komore.

Struka ipak ne očekuje da će investitori masovno krenuti u iznajmljivanje neprodanih stanova jer su im krediti preveliki za prihode od najma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene