Vrh vodenog vala rijeke Save prošao je kroz Zagreb, u 13 sati vodostaj je dosegnuo svoj maksimum od 330 centimetara i od tada je u laganom opadanju, doznaje se u Hrvatskim vodama.


'U idućim satima očekuje se daljnje opadanje vodostaja Save u Zagrebu. Nizvodno od Zagreba očekuje se daljnji porast vodostaja, te se u idućim satima očekuje proglašenje redovnih mjera obrane od poplava od Prevlake do Dubrovčaka', izjavio je Tomislav Novosel iz Glavnog centra obrane od poplava Hrvatskih voda.

Istaknuo je kako je rijeka Kupa u Karlovcu i dalje u porastu od dvadesetak centimetara na sat (trenutni vodostaj u 15 sati je 608 centimetara) te se očekuje uvođenje redovnih mjera obrane od poplava i za rijeku Kupu u Karlovcu, kada vodostaj premaši referentnu vrijednost od 700 centimetara.

>> Bura puhala i do 235, olujni sjeverac 95 km/h: Na muškarca palo stablo i ubilo ga!

Vezani članci Stacionar Arena I to smo dočekali: U zagrebačkoj Areni više nema nijednog pacijenta, dvorana zasad ostaje samo u pripravnosti Jasnica Petrović Apsurdi pri pokušaju obnove Zagreba: "Naša zgrada na broju 15 ne postoji"

U Hrvatskom zagorju izlili su se manji bujični potoci na području grada Zlatara i Lobora i poplavili više objekata.

'Od sutra se više ne očekuju veće količine oborina, što će pozitivno utjecati na normalizaciju i stabilizaciju vodostaja u idućim danima', najavio je Novosel. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook