Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi u suzama

VIDEO JEZIVI PRIZORI Mrtve životinje diljem sela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještane županjske Posavine u njihovim je selima zatekao nesnosan smrad, a od prizora su svi u šoku.

Mještani slavonskih sela već se šesti dan za redom bore s vodom koja se na povlači. Posljednja 24 sata voda je potopila i selo Soljani, nedaleko od Županje.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez ikakvih informacija Pilot odbio poletjeti zbog smrada koji samo on osjeti: Više od 100 putnika satima čekalo u limbu Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

Diljem slavonskih sela pod vodom širi se nesnosan smrad. Započelo je prikupljanje strvina stoke, a preživjelu stoku još uvijek se spašava. Mještani su u suzama. Voda je još uvijek visoka u selima, a mjestimice ima i srušenih starih kuća.

Policija kontrolira ulaze u selo kako bi se smanjila mogućnost pljački.

Voda nadire prema Soljanima: Mještani tvrde da im je onemogućena obrana!

Razina rijeke Save kod Županje u proteklih nekoliko dana opala je za metar i pol te se očekuje kako bi u idućih 48 sati vodostaj mogao opasti do razine od 980, kada bi na snagu stupilo redovno stanje obrane od poplava, rečeno je na konferenciji za novinare županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije.

U Strošince su pušteni samo mještani koji imaju stoku kako bi je spasili i zveli na suho. Selo je i dalje pod vodom.

U Soljanima ljudi ne mogu kopati kanale i raditi obranu jer čekaju dozvolu iz županijskog Stožera. Dosad je evakuirano već 20 do 30 posto stanovništva.

Dramatični i uzmemirujući prizori diljem Slavonije. Stanovnici Rajevog Sela prvi su put posjetili svoje poplavljene domove. Na ulasku u selo dočekao ih je nesnosan smrad uginule stoke. Mještani su u suzama promatrali jezive prizore. Još uvijek se spašava živa stoka, a počelo je i uklanjanje mrtve.

'Parketi su se digli, znate šta sve slijedi u takvim situacijama, užas nad užasima', ispričao je Marijan Golubović iz Rajevog Sela.

Ne nasjedajte na dezinformacije o poplavljenim područjima!

Leševi životinja prizori su koje se može vidjeti na svakom koraku. Izvlačenje mrtve stoke u Rajevom selu već je već započelo. Selom se širi nesnosan smrad, strvine uginule stoke se pokupljaju, a preživjelu stoku se spašava. Mještani su u suzama.

'Tu povratka nema dugo, dugo nema povratka, dugo', rekao je Šime Marić.

Štete se zbrajaju, a nesnosni smrad širi se selima. Stanocnicima prijeti opasnost od zaraze kao i brojne bolesti čijem širenju pogoduju sve više temperature.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene