Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomor riba na Dobri

FOTO 'Sve je bijelo od mrtvih riba, grozno je!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka policija potvrdila je za Dnevnik.hr da se na rijeci Dobri dogodio veliki pomor ribe.

Mnoštvo riba pluta rijekom Dobrom na predjelu nizvodno od Trošmarije, odnosno između Hidrocentrale Gojak i Hidrocentrale Lešće, potvrdili su za Dnevnik.hr iz OKC-a PU Karlovače.

>> Pomor ribe u Glogovnici

'To je strahota, sve je bijelo od mrtvih riba. Grozno je', kazali su ribolovci koji su svjedočili ovom događaju. Dodali su i da ima mnogo ribe koja se još 'koprca', koja je izranjavana, ali još uvijek živa te da nikad takvo što nisu vidjeli.

Prema riječima ribolovaca koji su dali izjave Radio Mrežnici, tijela riba su sasječena, a mnogima su odsječenene glave i repovi. Pomor je zapazio ribočuvar koji je odmah obavijestio policiju.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Prema prvim informacijama riječ je o približno petsto do tisuću komada ribe vrste Plotica. Ta vrsta ribe inače uopće ne obitava na prostoru akumulacijskog jezera HE Lešće, no pretpostavlja se da je tako došla nekim podzemnim, vodnim kanalima s nedalekog jezera Sabljaci kraj Ogulina.

Navodno, riba je prošla kroz turbine HE i tamo je bila usrmćena te nema govora o nekom zagađenju ili pomoru ribe iz drugih sličnih razloga. Očevid su obavili djelatnici PU Karlovačke, a na teren je izašla i veterinarska inspektorica Branka Horvatić. Detaljni razlozi pomora ribe i sve okolnosti ovog neobičnog događaja očekuju se tijekom idućih dana. (S.V. /Agencija VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene