Sedam godina prošlo otkako je u požaru na otoku Kornatu svoje živote tragično izgubilo 12 vatrogasaca.


Sedmu godinu zaredom obitelji, prijatelji i članovi vatrogasnih društava stigli su na otok Kornat odati počast dvanaestorici tragično stradalih vatrogasaca.

Vezani članci Obilježena 13. obljetnica od vatrogasne tragedije na Kornatima Skriva li se prava istina o uzrocima tragedije? Obilježena 13. godišnjica stradanja vatrogasaca na Kornatima Slika nije dostupna Na otoku Kornatu obilježena je 9. obljetnica pogibije 12 vatrogasaca

Na samom otoku služena je misa zadušnica nakon čega su se okupljeni uputili prema spomen križevima gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci.

Obitelji se i na današnji dan, kao i svakog dana, tužno prisjećaju svojih najmilijih, a prepuni emocija i dalje kažu kako im je najteže što se ni danas, sedam godina kasnije, ne zna prava istina o uzrocima požara.

Prošlo je 7 godina od tragedije: 'Mi istinu nikako da saznamo. A voljeli bi'

U Kornatskoj tragediji poginulo je 12 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, te DVD-a Vodice i Tisno - Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin.

Jedini je preživio tišnjanski vatrogasac Frane Lučić.

Obitelji su ogorčene i žele da se pronađe krivac. Podsjetimo, prošle godine je Dražen Slavica, bivši šibenski vatrogasni zapovjednik, inače jedini optužen za ovu tragediju, nepravomoćno oslobođen. Sudsko vijeće zaključilo je kako nema dokaza za optužbe koje su Slavici stavljene na teret, ponajprije za nečinjenje nakon što je doznao za tragediju.

'Sud nije pronašao dokaze za to. Činjenica je da su na požarištu bili maloljetnici i da nisu imali propisanu zaštitnu opremu. Slavica nije određivao tko će ići na Kornate, to su uradili zapovjednici DVD-ova', rekao je sudac Boris Babić na obrazlaganju presude.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook