Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Markač bio u lovu

Ne skida osmijeh s lica: Gotovina prijatelje počastio pršutom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Ante Gotovina jučer je po povratku s kave iz grada, pozvao novinare, snimatelje i fotoreportere u stan na kavu. A sinoć se s prijateljima družio uz pršut i vino.

U priloženoj snimci pogledajte kako je Gotovina pozvao prisutne predstavnike medija da se okrijepe svježom kavom u njegovom domu. Po povratku iz grada, gdje se našao s prijateljima na kavi, general Gotovina bio je iznenađen što su novinari još uvijek ispred njegove kuće pa je dao i kratku izjavu. Gotovina je izlazio tijekom cijelog dana da bi se sinoć pojavio s pršutom u rukama - sve je bilo spremno za ugodno druženje u obiteljskoj kući.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina Bivši general Ante Gotovina o vojnom roku: "To je dobro za svakog, a i nikad ne znamo što nas čeka sutra" Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 3 Samo opušteno Uhvatile ih kamere: Josipa Pleslić ispijala kavu s Milenkom Bašićem, suoptuženikom u aferi Vjetroelektrane

'Otići ću na more, dignit jidra'

'Pa eto, prvi dan slobode nakon toliko godina, poslije jednog maratona s toliko prepreka, pravnih i drugih, u kojima sam ja baš i nespretan, može se reći. Ali eto, sa svojim odvjetničkim timom, na kraju krajeva, izvojevali smo tu pobjedu, koja je zajednička, uz potporu Hrvatske države i institucija kao što je pravosuđe, ministarstvo obrane, Predsjednik Republike. Ovo je naša zajednička pobjeda', poručio je jutros po povratku iz grada Gotovina novinarima okupljenim pred njegovim stanom.

>> Gotovina: Sretan sam što vidim svoje suborce, mnogi su ostarjeli, vidim sijede vlasi...

>> Dunja i Ante: Ponovno zajedno nakon 10 godina!

'Polako, trebam se naviknuti na to, to su koraci', dodao je general Gotovina. Rekao je nešto i o planovima. 'Prvo, otići ću na more malo, dignit jidra', poručio je. Namjerava i u Pakoštane, ali tek idući tjedan, no nije siguran da će sutra i do Vukovara. 'Nisam siguran. Imat ću prilike za to, da otiđem, da se poklonim mojim prijateljima suborcima. To ne mora biti baš sutra, može biti u danima ispred nas.

Na pitanje novinara čega se najviše zaželio nakon tolikih godina provedenih u haškom pritvoru, general je odgovorio najjednostavnije moguće i iz srca. 'Vas, mojih prijatelja. Domovine. To je to', rekao je.

Jutros oko 9 sati general Ante Gotovina izašao je iz stana na Srebranjku i taksijem se uputio do grada. Vratio se nakon par sati provedenih na kavi u društvu prijatelja. 'Ovo je poslije toliko vremena bila moja prva noć slobode. Malo je čudno, ali snaći ćemo se. Dojmovi se polako skupljaju, ima još vremena da sve dođe na svoje', rekao je raspoloženi general.

I general Mladen Markač dan je proveo opušteno - prvi dan, kao slobodan čovjek, proveo je u lovu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene