Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proces predaje

FOTO Perkovića čeka smještaj u Munchenskom zatvoru u kojem je bio i Adolf Hitler

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Započeo je proces predaje Josipa Perkovića Njemačkoj. Kada će se to i dogoditi ovisi o brzini kojom će dvije policije dogovoriti tehničke detalje.

Josip Perković nema namjeru olakšati proces predaje Njemačkoj. Navodno se boji letenja pa će odbiti najbržu i najjednostavniju opciju prebacivanja zrakoplovom. To bi moglo značiti i više vremena za Ustavi sud od kojeg se traži privremeno zaustavljanje izručenja dok se ne odluči o Perkovićevoj Ustavnoj tužbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Ivane Petrović 'Oni žele dokazati zločinački karakter jugoslavenskog režima' Slika nije dostupna Suđenje bi trebalo započeti 13.listopada Sud u Muenchenu potvrdio optužnicu protiv Josipa Perkovića

Domaći sud obavijestio je njemačke kolege da je spreman predati im Josipa Perkovića. Brzina predaje ovisi o dogovoru dviju policija, ali i samom Perkoviću. 'On je već odavno rekao da će poštivati svaku odluku hrvatskog suda ali isto tako da će iskoristiti i svaku zakonsku mogućnost koju ima', rekao je njegov odvjetnik Anto Nobilo.

NOVI MANEVAR Nobilo: 'Perković Ima strah od letenja'

A to je i odbijanje brzog transfera zrakom što Perković planira učiniti zbog straha od letenja. To komplicira proces jer u dogovore oko zemaljskog transfera treba uključiti slovensku i austrijsku policiju. Kupilo bi to vrijeme i Ustavnom sudu kojem je predan zahtjev za privremenom zabranom predaje i ustavna tužba.

U Njemačkoj Perkovića čeka smještaj u Munchenskom zatvoru. Prima oko 2.000 zatvorenika, a najpoznatiji stanovnik nakratko mu je bio i Adolf Hitler.

Perkoviću će se suditi za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene