Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnica Zdravka Mustača žalit će se na odluku suda. Njemu su produžene mjere opreza pa se mora javljati policiji.


Županijski sud u Varaždinu odobrio je izručenje Zdravka Mustača Njemačkoj. Na ovu odluku može se žaliti u roku od tri dana od primitka presude, a o žalbi će odlučivati Vrhovni sud.

Mustaćeva odvjetnica Lidija Horvat izjavila je da je sud donio odluku o njegovu izručenju. No odluku nije htjela komentirati jer je prvostupanjska i na nju će se žaliti.

Vezani članci Jasmina Bilonić na ponovljenom suđenju Fra Šime i fatalna bankarica opet na sudu: Ne osjećaju se krivima za pronevjeru milijuna Slika nije dostupna Obrana najavila žalbu protiv odluke da se Perkoviću ne dopusti branjenje sa slobode

Na upit novinara kako je Mustać podnio odluku, rekla je: "Dobro".

Siniša Pavlović, odvjetnik Đurekovićeve udovice Gisele, rekao je da je zadovoljan odlukom i da ju je sud obrazložio argumentima koje su oni očekivali.

Nešto prije 11 sati završila je na Županijskom sudu u Varaždinu sjednica vijeća u predmetu izvršenja Europskog uhidbenog naloga za Zdravka Mustača zbog kaznenog djela pomaganja i poticanja na ubojstvo prema Kaznenom zakonu Republike Njemačke. Glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavlic u kratkoj je izjavi novinarima rekao da će sudac Zdravko Pintarić, kome je dodijeljen slučaj, točno u podne iznijeti odluku.

Zdravko Mustač i njegova odvjetnica Lidija Horvat po izlasku sa sjednice Vijeća nisu željeli ništa komentirati dok je Horvat kratko dodala da će eventualne izjave imati nakon što čuju odluku.

Izjavu za medije obećao je i glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavlic oko 13 sati.

Nasumičnim odabirom slučaj 'Mustač' dodjeljen sucu Zdravku Pintariću

Velikogorički sud je u siječnju zbog zastare odbio Mustača izručiti Njemačkoj, no na tu se odluku žalila udovica ubijenog Stjepana Đurekovića, Gisela Đureković, a Vrhovni sud tu je žalbu prihvatio i ukinuo rješenje velikogoričkog suda.

Vrhovni sud je vratio predmet na odlučivanje Županijskom sudu u Velikoj Gorici pred izmijenjenim sudskim vijećem, na što je taj sud zatražio da se, zbog nedostatka sudaca, odluka donese na nekom drugom sudu, pa je predmet dodijeljen onom varaždinskom.

Stazić o odluci: Odluke suda moraju se poštivati

Odluku suda da odobri izručenje Zdravka Mustača komentirao je Nenad Stazić koji zapravo, kako je rekao, nema neki komentar na sudsku odluku.

'Ako je sud tako odlučio onda se odluke suda moraju poštivati', smatra Stazić koji se osvrnuo na odluku o izručenju Josipa Perkovića i na pritiske na pravosuđe.

'Ne vidim ja da je bilo pritisaka na pravosuđe. ja mislim da sudovi tu interpretiraju zakone i to je njihovo pravo da ih primjenjuju', zaključio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook