Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperatura pala 15 stupnjeva

FOTO: Na Platku palo pet centimetara snijega!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Platku je večeras palo pet centimetara snijega što pokazuje i web kamera sa platak.com.

Da je na Platku palo pet centimetara snijega rekli su nam i u planinarskom domu 'Mali dom Sušak' gdje su kroz smijeh rekli da im još ralica ne treba.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Negdje sredinom mjeseca za svibanj je karakteristično i jedno zahladnjenje koje uglavnom zahvati i većinu evropskog konetinenta. To zahladnjenje često se spusti i do naših krajeva pa nam zna donijeti mraz, a u više gorje ponekad čak i snijeg. Iako datum varira, a to pogoršanje zna i izostati, čini se da se ove godine baš poklapa s očekivanjima. Zagrepčani su se nemalo iznenadili kad su danas osjetili kako temperatura tijekom dana umjesto da raste sve više klizi prema jedoznamenkastoj vrijednosti.

Razlog je u hladnijem zraku sa sjevera koji nam je stigao iza ovog frontalnog poremećaja. Ciklona koja je pri tom nastala brzo se premiješta na jugoistok i ostavlja prostor jačanju nove anticiklone.

Tako je i progniza rekla da je moguće da u gorju tijekom noći možda zaleprša i koja pahulja. Danju će se kišno vrijeme smirivati no i dalje neće biti toplo. Sjeveroistočnjak bi mogao biti olujan, baš kao i bura podno Velebita.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene