Šokantne fotografije poslao nam je jedan naš čitatelj. Snimljene su u Šibeniku 21. lipnja ispred same katedrale, a prikazuju izmučenog pijetla privezanog za vrh motke sa zastavom koja predvodi svatove.


Motkom je barjaktar žustro mahao, dok su turisti zaprepašteno promatrali mučenje već gotovo do smrti izmučene životinje.

Vezani članci Urušen krov - 4 FOTO/VIDEO Urušio se krov kuće u centru Šibenika: ''Nismo očekivali da bi se ovo moglo dogoditi'' Hrvatska zastava Britanac (20) došao kod nas na odmor pa u Vukovaru zapalio hrvatsku zastavu

Pijetao je još bio živ i nogama zavezan za vrh motke s hrvatskom zastavom kojom je barjaktar, na oduševljenje okupljenih svatova (kako tvrdi naš čitatelj), žustro mahao ne obazirući se na agoniju već potpuno izmučenog pijetla.

Naš čitatelj kaže kako su strani turisti, ali i ostali građani, u nevjerici promatrali mučenje životinje.

- Nakon upita dobio sam informaciju da se radi o nekakvom starom običaju, no mislim da je nedopustivo da se takve stvari, osim toga i zakonom zabranjene, još uvijek toleriraju, dopuštaju pa čak i potiču, ogorčen je naš čitatelj.

I tako su u samom središtu Šibenika strani turisti 'počašćeni' primjerom skromnog civilizacijskog dometa, o kojemu će zasigurno pričati u svojim matičnim zemljama. 

A onima koji ostaju živjeti u Hrvatskoj i koji ne uživaju u 'priredbama' koje uključuju mrcvarenje nedužnih životinja, ostaje nada da će ovakvi brutalni činovi naići na osudu javnosti, a da će počinitelji biti sankcionirani.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju