Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna utakmica

VIDEO: Josipović demonstrirao svoje nogometno umijeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Humanitarna nogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske, koje je predvodio predsjednik Republike Ivo Josipović, i Humanih zvijezda Zeline, čiji je prihod od prodaje ulaznica namijenjen izgradnji centra za dnevni boravak udruge djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Srce iz Svetog Ivana Zeline, odigrana je danas u Zelini.

Predsjednik Josipović predsjednici Udruge Srce Đurđici Penava uručio je donacijski ček na 45.000 kuna, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donacijski ček na 100.000 kuna.

Predsjednik Josipović nakon odigranog prvog poluvremena izjavio je novinarima kako prati rad više humanitarnih udruga i da se uvijek odazove kada treba pomoći. 'Mislim da se i ovdje u Zelini pokazala humanost na djelu, došli su ljudi koji su zaista bili zvijezde u sportu i danas su odvojili vrijeme u namjeri da pomognu djeci i ljudima koji o njima brinu', rekao je predsjednik.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Gordan Jandroković na utakmici - 4 Kvalifikacije za Euro 2024 FOTO Napeto i u loži: Milanović i Jandroković zajedno gledali utakmicu Slika nije dostupna Prevoženje pacijenta VIDEO Mostar: Helikopter HV-a sletio na stadion da spasi mladića

>> 'Hrvatska može imati vrijednosti za koje su se borili branitelji'

Na novinarsku upit čini li se dovoljno, odnosno tvrdnju da se građani uključuju u akcije pomoći tek kad im se pridruže zvučnija imena, Josipović je rekao kako misli da su hrvatski građani humani i da pomažu. 'Vidjeli ste da i kad prosvjeduju izražavaju sućut stradalima, čak i dalekom Japanu. Hrvatska je iskusila i razaranje i žrtve i zna što je to nevolja. Ne mislim da hrvatski građani i građanke nisu humani i da ne brinu o onima kojima je pomoć potrebna, naravno, u granicama svojih mogućnosti', rekao je Josipović.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene