Humanitarna nogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske, koje je predvodio predsjednik Republike Ivo Josipović, i Humanih zvijezda Zeline, čiji je prihod od prodaje ulaznica namijenjen izgradnji centra za dnevni boravak udruge djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Srce iz Svetog Ivana Zeline, odigrana je danas u Zelini.


Predsjednik Josipović predsjednici Udruge Srce Đurđici Penava uručio je donacijski ček na 45.000 kuna, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donacijski ček na 100.000 kuna.

Predsjednik Josipović nakon odigranog prvog poluvremena izjavio je novinarima kako prati rad više humanitarnih udruga i da se uvijek odazove kada treba pomoći. 'Mislim da se i ovdje u Zelini pokazala humanost na djelu, došli su ljudi koji su zaista bili zvijezde u sportu i danas su odvojili vrijeme u namjeri da pomognu djeci i ljudima koji o njima brinu', rekao je predsjednik.

Vezani članci Noćno nebo Noćno nebo neiscrpna mu je inspiracija, pogledajte čarobne prizore koje snima Marko Grubnić Zna se tko je dobio isplatu minimalca od države, na popisu se našli Severina, Marko Grubnić, ali i Iva Todorić

>> 'Hrvatska može imati vrijednosti za koje su se borili branitelji'

Na novinarsku upit čini li se dovoljno, odnosno tvrdnju da se građani uključuju u akcije pomoći tek kad im se pridruže zvučnija imena, Josipović je rekao kako misli da su hrvatski građani humani i da pomažu. 'Vidjeli ste da i kad prosvjeduju izražavaju sućut stradalima, čak i dalekom Japanu. Hrvatska je iskusila i razaranje i žrtve i zna što je to nevolja. Ne mislim da hrvatski građani i građanke nisu humani i da ne brinu o onima kojima je pomoć potrebna, naravno, u granicama svojih mogućnosti', rekao je Josipović.  (Hina)