Humanitarna nogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske, koje je predvodio predsjednik Republike Ivo Josipović, i Humanih zvijezda Zeline, čiji je prihod od prodaje ulaznica namijenjen izgradnji centra za dnevni boravak udruge djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Srce iz Svetog Ivana Zeline, odigrana je danas u Zelini.


Predsjednik Josipović predsjednici Udruge Srce Đurđici Penava uručio je donacijski ček na 45.000 kuna, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donacijski ček na 100.000 kuna.

Predsjednik Josipović nakon odigranog prvog poluvremena izjavio je novinarima kako prati rad više humanitarnih udruga i da se uvijek odazove kada treba pomoći. 'Mislim da se i ovdje u Zelini pokazala humanost na djelu, došli su ljudi koji su zaista bili zvijezde u sportu i danas su odvojili vrijeme u namjeri da pomognu djeci i ljudima koji o njima brinu', rekao je predsjednik.

Vezani članci Švedska policija "Pripremali smo se za razne scenarije, a onda smo ugledali Hrvate": Švedska policija dobila je dojavu o svađi u jednom stanu Nogomet i ekonomija - 1 Za Vatrene se i krediti dižu, dresovi prodaju i za pedeset tisuća kuna! "Situacija je euforična"

>> 'Hrvatska može imati vrijednosti za koje su se borili branitelji'

Na novinarsku upit čini li se dovoljno, odnosno tvrdnju da se građani uključuju u akcije pomoći tek kad im se pridruže zvučnija imena, Josipović je rekao kako misli da su hrvatski građani humani i da pomažu. 'Vidjeli ste da i kad prosvjeduju izražavaju sućut stradalima, čak i dalekom Japanu. Hrvatska je iskusila i razaranje i žrtve i zna što je to nevolja. Ne mislim da hrvatski građani i građanke nisu humani i da ne brinu o onima kojima je pomoć potrebna, naravno, u granicama svojih mogućnosti', rekao je Josipović.  (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju