Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policiji važna pomoć građana

FOTO i VIDEO: Prepoznajete li ovog čovjeka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoć građana pri prepoznavaju kriminalaca policiji je vrlo važna.

Pokušaj pljačke Imex banke u Splitu i ranjavanje zaštitara najnoviji je slučaj gdje se policija najviše pouzdaje u pomoć 'običnih' ljudi. Nije se jednom dogodilo da je uhićen počinitelj nekog kaznenog djela jer ga je netko od građana prepoznao na fotografijama ili videu koji je policija objavila preko medija.

Pročitajte i ovo Pregled policije nakon dojave Četiri su dojave lažne Dojava o bombama na više mjesta u Zagrebu! Objavljeni su detalji prijetećeg maila Švedska policija Nakon pobjede Vatrenih "Pripremali smo se za razne scenarije, a onda smo ugledali Hrvate": Švedska policija dobila je dojavu o svađi u jednom stanu

>> VIDEO: Zaštitar pljačkašu skinuo masku, snimila ga kamera

Nedavno smo imali slučaj osumnjičenog za bludničenje pred djecom. 33-godišnji muškarac je u nekoliko navrata zadovoljavao pohotu pred djecom u parku na području zagrebačkoga naselja Vrbik. Uhićenje je uslijedilo samo nekoliko sati nakon tri dojave građana koji su kontaktirali policiju nakon što su objavljene fotografije osumnjičenog muškarca.

>> Osumnjičenom za bludničenje pred djecom 48-satno zadržavanje

>> FOTO: Jeste li vidjeli pljačkaše turističke agencije?

>> VIDEO: Sredovječne Zagrepčanke pljačkale banke

>> FOTO: Policija moli pomoć u potrazi za pljačkašem

Policija je objavila i snimke dvije žene koje su opljačkale 900.000 kuna iz dviju poslovnica Splitske banke. Dvije razbojnice, Zagrepčanke u dobi od 48 i 50 godina, imaju obitelj i djecu, a od ranije su poznate policiji po kaznenim djelima. Dio opljačkanog novca iskoristile su za rješavanje financijskih neprilika, to jest povrat dugova. Zbog prikrivanja tog nedjela uhićena je i zaposlenica banke koja je za šutnju dobila gotovo trećinu plijena.

Policja je uz pomoć objavljenih snimki tijekom prošle godine razriješila i seriju provala u apartmane i trgovine na području Istre te na području PU osiječko-baranjske seriju provala u stanove.

Ponekad zaista nije lako prepoznati osobu na fotografiji koja nije dobre kvalitete, a ako su počinitelji kaznenih djela još i maskirani, onda je gotovo nemoguće. Ipak, policija objavljuje i takve fotografije i snimke jer, kažu, nikad se ne zna. Netko po nekom detalju, poput kretnje, dijela tetovaže i slično, može zaključiti o kome se radi i uputiti ih na pravi trag. U zagrebačkoj policiji su nam kazali kako imaju korisnu suradnju s građanima i smatraju da ona treba ostati i u budućnosti.i

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene