Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Gužve na svim cestama i prilazima većim gradovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počela je špica turističke sezone! Promet je pojačan na svim glavnim cestama prema moru i unutrašnjosti te na graničnim prijelazima.

Čeka se na ulazima veće gradove, a zbog kilometarskih kolona zastoji su kod tunela Mala Kapela u oba smjera i kod Svetoga Roka. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa

Promet je pojačan i duž Jadranske magistrale i na Riječkoj obilaznici. 

Najgore je na silasku s Istarskog ipsilona prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija gdje je kolona duga 12 km.

U Međimurju u 24 sata ušlo 13,5 tisuća, a na Macelju od ponoći ušlo 10,5 tisuća osobnih vozila 

Preko graničnih prijelaza u Međimurju u posljednja 24 sata ušlo je više od 13,5 tisuća vozila, a preko graničnog prijelaza Macelj u Hrvatsku je od ponoći do 17,30 sati sati ušlo nešto više od 10,5 tisuća vozila, doznaje se od voditelja smjena graničnih policija.

Preko prijelaza Macelj u istome razdoblju Hrvatsku je napustilo 5772 osobna vozila.

Trenutačno je promet na ulasku u Hrvatsku na Macelju pao, ulazi se u tri trake i nema kolona i čekanja, a ne čeka se ni na izlaz iz Hrvatske gdje su također otvorene tri trake, doznaje se od voditelja smjene.

Preko prijelaza Goričan u Hrvatsku je od 19 sati jučer ušlo 11.729 vozila, odnosno gotovo 39 tisuća putnika, a u istom je razdoblju izašlo 4438 vozila, odnosno nešto više od 14 tisuća putnika.

Preko Lučkog Središća ušlo je 2113 vozila, a preko Trnovca ušlo je 700 vozila.

Na međimurskim graničnim prijelazima tijekom dana nije bilo gužvi, nije se čekalo na ulaz u Hrvtsku, kao ni na izlaz, promet se odvijao bez zastoja i kolona, doznaje se od međimurske policije.

Preko Rupe i Pasjaka u Hrvatsku ušlo 39.400 putnika

Preko graničnog prijelaza Rupa na hrvatsko-slovenskoj granici danas do 17 sati je po podacima postaje granične policije u Rupi ušlo 23.300 stranih državljana, a preko graničnog prijelaza Pasjak njih 16.100.

U istom razdoblju iz Hrvatske je preko prijelaza Rupa izašlo 14.900 stranih državljana a preko Pasjaka 9300.

Promet je u prvom dijelu dana bio pojačan na ulazu u zemlju. Veće gužve nisu zabilježena na graničnim prijelazima kao ni na prometnicima u Primorsko-goranskoj županiji.

U Istru ušlo više od 52.000 putnika 

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana od jučer do danas u 17 sati u Hrvatsku je ušlo ukupno 52.139 putnika od kojih 48.020 inozemnih te 4.119 domaćih, izvjestila je danas poslijepodne istarska policija.

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 31.987 putnika od toga 28.743 inozemnih te 3.244 domaćih putnika.

Prema podacima granične policije, većih zastoja na graničnim prijelazima nije bilo, ulazilo se na dva, te povremeno tri prometna traka, a najveća gužva zabilježena je od mosta Mirne do graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija gdje je jutros u jednom trenutku kolona vozila bila dugačka 12 kilometara.

Pri ulazu u Hrvatsku od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Slovenci, Talijani, Austrijanci i Nijemci.

Većih gužvi zabilježeno je i kod ulaza u Umag, Poreč i Rovinj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene