Jedan arhitekt više je puta, kaže, ostao u čudu kada je vidio pojedina 'arhitektonska rješenja' na našoj obali. Poslao nam je i fotografije...


Ukoliko u vašem mjestu imate bizarnu priču javite nam se i pošaljite fotografije na moj.report@novatv.hr.

Kada smo nedavno prenijeli vijest o bizarnim stepenicama na Mljetu koje vode u brdo, pozvali smo čitatelje da nam pošalju fotografije ako naiđu na slične slučajeve zanimljivih 'arhitektonskih rješenja'.

Vezani članci Slika nije dostupna Fotografije kao dokaz: Rat "rezervacijama" urodio plodom - kako su komunalci iz Brela očistili plažu od ručnika Slika nije dostupna Od 21.000 lokacija za kupanje diljem Europe najljepša je plaža – Podrače u Brelima

Naime, na Mljetu se prilikom probijanja ceste, odvalilo brdo. Jedan čovjek više nije mogao doći do svog maslinika, pa je zamolio bivše općinske vlasti da mu naprave alternativni pristup. Općina je unajmila dva radnika koji su napravili betonske skale, ali na krivom mjestu. Maslinik je stotinjak metara dalje, pa skalinada završava u šumi.

Povodom ovog primjera, u redakciju nam se javio čitatelj, po struci arhitekt (podaci poznati redakciji) kojem kaže, građevinske nelogičnosti odmah upadnu u oči. No primjer iz Brela, tvrdi, sve je nadmašio. 'Možda i jesam opterećen svojom strukom, ali nikako se ne mogu oteti dojmu kako je ovo moguće', kaže.

Radio je i kao građevinski inspektor i ovo se, tvrdi, ne bi smjelo događati. 'Utrošiti sto kubika betona da bi se spustio na plažu iz kuće koja se ondje po zakonu niti nije smjela graditi, je suludo', rekao je.

FOTO Je li ovo moguće samo u Hrvatskoj?

Dodaje kako se desno od snimljenih lokacija nalazi 'još jedan primjer ne samo arhitektonske nebuloze i devastacije, već i uzurpacije jedne od najljepših plaža Jadrana' (ne vidi se na priloženim fotografijama).

'Čovjek je uz samu plažu napravio dvorac, pravu utvrdu u koju stane cijela vojska', kaže ovaj arhitekt koji je fotografije zabilježio prošle godine. Dodaje, možda se u međuvremenu stanje na tom području promijenilo.

Ružan prozor i u Posedarju

Od jednog drugoh čitatelja stigle su nam fotografije iz Posedarja. Uz fotografije nam je napisao i kako je vlasnik ove kuće prošle godine izgradio stepenice i mol na plaži čime je ušao u pomorsko dobro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook