Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi bolid

Formula Student na Sveučilištu u Zagrebu – predstavljanje Mrkog medvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljanje novog bolida kodnog imena FSB-RT04 Arctos, koji su izradili studenti u okviru projekta Formula Student, održat će se u petak 10. svibnja 2013. godine u 12 sati, u A dvorani na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Lučića 5. Događaj će moderirati naš sportski novinar Milan Stjelja.

Novi bolid kodnog imena FSB-RT04 Arctos izradili su studenti okupljeni u udruzi Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta, u okviru projekta Formula Student. Bolid je naziv dobio od latinskog naziva za mrkog medvjeda, Ursus arctos.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proširena karoserija Vožnja u novom Sedanu kao u rally bolidu Slika nije dostupna Geni kameni Albanac napravio bolid Formule težak 6 tona

Tim koji je izradio novi bolid Arctos čine uglavnom studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a od ove godine pridružili su im se i studenti drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, između ostalih, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Ekonomskog fakulteta te Akademije dramskih umjetnosti što svjedoči o interdisciplinarnosti ovog projekta.

Cilj projekta je stjecanje iskustva i pripremanje studenata za realno poslovanje nakon završetka sveučilišnog obrazovanja, a u svrhu njihove veće konkurentnosti na tržištu rada.
Formula Student prestižno je inženjersko natjecanje studenata iz cijelog svijeta, a FSB Racing Team sudjelovat će na natjecanjima u Njemačkoj (Hockenheim, 30. srpnja - 04. kolovoza) i Mađarskoj (Gyor, 22. – 25. kolovoza). Studenti Sveučilišta u Zagrebu tako će i ove godine imati priliku stati uz neke od najboljih svjetskih timova i braniti boje našega Sveučilišta.

Arctos je četvrti bolid koji su u okviru projekta Formula Student izradili studenti Sveučilišta u Zagrebu - prethodili su mu bolidi Kuna, Ris i Likos.

Tim Sveučilišta u Zagrebu očekuje da će s novim bolidom Arctos ove godine ostvariti čak i bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu, kada je bolid Likos ostvario najbolji rezultat u regiji na stazi u Velikoj Britaniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene