Obavijesti Video Pretražite Navigacija
General HVO-a

Forenzičari traže dokaze o ubojstvu Vlade Šantića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Forenzičari su pokušali pronaći nove biološke tragove u hotelu Sedra kod Bihaća koji bi trebali pomoći u rasvjetljivanju nestanka i najvjerojatnije ubojstva generala Hrvatskoga vijeća obrane Vlade Šantića u proljeće 1995. godine.

Po navodima Avaza tužitelj županijskog, Unsko-sanskog tužiteljstva Husein Huzeirović je u četvrtak nazočio pronalaženju tragova zajedno s istražiteljima FUP-a kako bi pokušali doći do novih dokaza u ovome vrlo složenom predmetu na kojemu rade čak trojica tužitelja.

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

>>Dodikov odgovor Komšiću: Republika Srpska će se od BiH odvojiti mirnim putem, a ne oružjem

Huzeirović je ranije ustvrdio kako se u slučaju generala Šantića ne radi o nestanku nego o ubojstvu koje će biti rasvjetljeno. General Šantić je nestao u noći 8. ožujka 1995. godine iz hotela Sedra, a prema medijskim navodima tada je bio u društvu s generalom Armije BiH Atifom Dudakovićem s kojim je bio u stalnome sukobu. Od tada mu se gubi svaki trag.

Nedugo nakon njegova nestanka mještovito hrvatsko-bošnjačko povjerenstvo je provelo istragu. Nova istraga pokrenuta je na inicijativu ravnatelja FUP-a Dragana Lukača. Pri tome su u medijima procurili i iskazi bivših pripadnika Armije BiH iz istrage 1995. koji su u izravnu vezu doveli generala Dudakovića s nestankom i likvidacijom generala Šantića.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene