Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Birala Eve Ensler

Forbes uvrstio Radu Borić na listu najmoćnijih feministkinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršna direktorica Centra za ženske studije Rada Borić izabrana je među sedam najmoćnijih feministkinja svijeta koju je napravio američki časopis Forbes.

Pročitajte i ovo United Media i Forbes "Velika čast i privilegija" United Media dovodi Forbes u regiju: Do kraja godine stiže pet novih portala Slika nije dostupna Teški dani Supruga prvog poginulog branitelja u Škabrnji o događajima prije 29 godina: "Došao je susjed usred noći i rekao da je pola sela ubijeno"

Forbes je za ovu priliku pozvao uglednu američku spisateljicu Eve Ensler, autoricu među ženama kultne knjige 'Vaginini monolozi', da složi listu najmoćnijih svjetskih feministkinja. Ensler se odlučila za sedam imena, a među njima se našlo i ime Zagrepčanke Rade Borić.

'Oksimoron je identificirati sedam svjetskih najmoćnijih feministkinja jer je isključivost takvog izbora tipična patrijarhalna konstrukcija. Ipak, nisam mogla odoljeti prilici za isticanje velikog i često nevidljivog rada nekih feministkinje', istaknula je Ensler u objašnjenju svojeg izbora. Uz Hrvaticu Borić na listi su se našle Malalai Joya iz Afganistana, Stephen Lewis iz Kanade, Amerikanka Pat Mitchell, Agnes Pareiyo iz Kenije, Christine Schuler-Deschryver iz Konga te Vandana Shiva iz Indije.

>> Nejednakost žena: U svijetu samo 11 premijerki i 7 predsjednica

>> Premijerka Kosor dobila nagradu za ženu godine

Inače, Rada Borić je predstavljena kao jedna od ključnih europskih aktivistica. U Hrvatskoj je najveću pažnju javnosti imala borbom za revitalizaciju rada ugledne spisateljice i novinarke Marije Jurić Zagorke.

Što mislite o radu feministkinja u Hrvatskoj?

  • Sve najbolje, dobivanje i ovog priznanja dokaz je toga
  • Istina je da se dobro radi, ali važni problemi i dalje ostaju bez rješenja
  • Ne radi se dobro, rad feministkinja je tek u povojima
  • Nisam upoznat/a s radom feministkinja u našoj zemlji
  • Ne zanimaju me feministkinje ni njihov rad

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene