Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski ministar obrane Davor Božinović primio je u službeni posjet veleposlanika SAD-a Jamesa Foleya i s njim razgovarao o planovima hrvatskog angažmana u Afganistanu i vojno-policijskoj školi u Kabulu u kojoj će zajedno s hrvatskim mentorima koji imaju vodeću ulogu u radu škole, sudjelovati i mentori iz zemalja regije, priopćeno je iz Ministarstva obrane.


Tijekom sastanka veleposlanik SAD-a izrazio je zadovoljstvo hrvatskim doprinosom misiji ISAF-a istaknuvši kako je Hrvatska, iako mlada članica NATO-a, temeljem dosadašnjeg angažmana, pouzdan partner i primjer u regiji.

Također, razgovaralo se i o mogućim budućim područjima bilateralne obrambene suradnje dviju zemalja, dodaje se u priopćenju. (Hina)

Vezani članci Vojska, ilustracija Hrvatske vojnike u Kabulu izgrebao pas, zbog sumnje u bjesnoću sve ih cijepili Zoran Milanović Milanović o najavi SAD-a za ulaganje u Inicijativu Tri Mora: "Ako se radi o milijardu dolara za tu cijelu regiju, a to je pola Europe, to nije dovoljno ni za kavu"