Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader bio čest gost

Fiolićevi susjedi: Vidjeli smo ih kako unose slike u garažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražujući detalje priče o tome kako je i kada bivši premijer Ivo Sanader kod svog prijatelja, poznatog mesara Stjepana Fiolića sakrio vrijedne slike, naša je novinarka Ivana Pezo Moskaljov pronašla Fiolićeve susjede koji tvrde da su sve vidjeli!

'Iz ove garaže tu, da stvarno su nosili slike. Nisam odavde vidjela tko je nosio, ali netko je. Slike smo vidjeli, nešto veliko. Baš neki dan muž i ja o tome pričamo, pa mi smo to vidjeli, veli moj muž. Fakat jesmo, nosilo se', rekla je Fiolićeva susjeda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Imate susjede iz pakla: Provjerite koja su vaša prava i kako se zaštititi Slika nije dostupna Trebao svjedočiti SLUČAJ PLANINSKA Ročište odgođeno zbog bolesti Josipa Fiolića

Ono što istražitelji nisu pronašli u pretresu obiteljske kuće Ive Sanadera, bilo je skriveno kod mesara. No, nije mu povjerio samo 5 slika Vlahe Bukovca, za kojima je
bila raspisana potraga, već i petnaestak drugih hrvatskih autora. Na jednom od Fiolićevih imanja nisu čuvane samo umjetnine. Odmah po izlasku iz Remetinca, neslužbeno doznajemo, bivši premijer odavde je odnio dva kofera sa skupocjenim odijelima.

>> USKOK demantira da je izvor navodnog iskaza Fiolića

Susjedi ne znaju što je i je li skrivao, ali susjedstvo je Sanadera često viđalo. Kod Fiolića se, pričaju, okupljalo šaroliko društvo. 'Tko ga nije vidio, tako rekuć na svim slavljima. I današnji Karamarko je bio. Da je Štef zaljubljenik u stranku bio, je. Možda ga je to i koštalo', priča jedan susjed.

Pred USKOK-ovim istražiteljima, Fiolić se slomio. Oko kupoprodaje zgrade u Planinskoj ulici sve je priznao. Ali tek u drugom pokušaju otkrio da je više od 17 milijuna kuna dao osobno Sanaderu.

Istraga o aferi 'Planinska' ušla je u samu završnicu. Na teške optužbe Sanader će moći odgovoriti već sljedeći tjedan nakon čega se očekuje i podizanje optužnice.

Bit će to još jedna na sve dužem popisu protiv Sanadera. Njegovi odvjetnici nisu upoznati s predmetom, pa sve dok ne dobiju poziv iz USKOK-a i spis u ruke, nemaju komentara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene