Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska šteta

Gdje su nestale namirnice za kolače u menzi zagrebačkog studentskog centra?

A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 4
A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Izvanrednom kontrolom je otkriveno da su u Studentskom centru u Zagrebu nestale namirnice vrijedne više stotina tisuća kuna. Sve je vidljivo u izvješću koje je Sanacijsko vijeće Centra podnijelo Ministarstvu obrazovanja. Ministrica će sve proslijediti Državnom odvjetništvu.

Ono što je trebalo biti kolač na studentskom tanjuru, završilo je na nepoznatom mjestu jer je dio namirnica netragom nestao.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Student servis - 2 Nije puno, ali dobro dođe Dobra vijest za studente: Nova godina donijela im povišicu, a u nekim su poslovima jako traženi

Provedena inventura i revizija poslovanja u prehrani studentskog centra otkrila je da se varalo na namirnicama. Utrošene namirnice nisu odgovarale količini gotovih obroka. Financijska šteta se mjeru u stotinama tisuća kuna.

To je moguće tako da se ne proknjiži koliko se namirnica troši za pripremu kolača.

"Ako to ne napravimo, onda je tako vrlo jednostavno. Teško je onda uopće ne može znati koliki je trošak i na taj način se može itekako puno toga otuđiti", govori Vesna Kunovac, knjigovotkinja.

Sanacijski upravitelj centra izvješće nije htio komentirati. No, rekao je kako je u tijeku prikupljanje dodatne knjigovodstvene dokumentacije kao i dodatnih zahtjeva za očitovanja.

Ministarstvo je zatražilo dodatna izvješća i očitovanja zaposlenih u cijelom lancu. Sve će proslijediti nadležnom državnom odvjetništvu.

A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 A gdje su kolači? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

S obzirom na to da su postojale ozbiljne indicije da su namirnice fiktivno papirnato zaduživane, a nisu stigle u skladišta isto bi moglo ukazivati na moguće kazneno postupanje.

U 4 godine Ministarstvo je za sanaciju studentskog centra izdvojilo 150 milijuna kuna. Ove godine ministrica je zatvorila blagajnu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene