Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Sanaderu

Fimi media: Obrana i tužitelji dobili izvještaj financijskog vještačenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija.

Na suđenju u slučaju Fimi media sutkinja je obrani i tužiteljstvu podijelila izvještaj vještačenje knjigovodstveno-financijske vještakinje Mirte Tomljanović te se suđenje nastavlja 13. siječnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak suđenja Sanaderu Fimi media: Sapunar tvrdi da je nalog došao direktno od Mladena Barišića Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu "Sanader je Barišića pitao: Mladene, kako se zove firma? Odgovor je bio Fimi media"

'Pozvali ste me u Vladu, VIKALI i LUPALI ŠAKOM po stolu sve zbog afere 'Kamioni'!'

Podsjetimo, jučer je na sud stigao Sanaderov punac Ivo Šarić, koji je iskoristio pravo zakonske blagodati. Na klupu za svjedoke sjeo je i bivši ministar policije Vladimir Faber.

Slučaj 'Fimi media' je do sada najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici u kojoj je na optuženičkoj klupi i najveća oporbena stranka u državi - HDZ.

Jedan od optuženika, bivši premijer Ivo Sanader, od početka tvrdi da je žrtva političkog progona, dok se HDZ iz kojega je u međuvremenu izbačen brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnom izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

Više Sanaderovih ministara i stranačkih dužnosnika kazali su tijekom suđenja da su za marketinšku agenciju Fimi mediju, preko koje se navodno punio HDZ-ov crni fond, čuli iz medija, kao i da je Sanaderova riječ bila 'zadnja' na sjednicama svih stranačkih tijela.

Sve USKOK-ove optužbe, međutim, priznali su bivši šef Carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica agencije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera jedino njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček smatra da je žrtva političkog procesa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene