Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija.


Na suđenju u slučaju Fimi media sutkinja je obrani i tužiteljstvu podijelila izvještaj vještačenje knjigovodstveno-financijske vještakinje Mirte Tomljanović te se suđenje nastavlja 13. siječnja.

'Pozvali ste me u Vladu, VIKALI i LUPALI ŠAKOM po stolu sve zbog afere 'Kamioni'!'

Vezani članci Andrija Jarak Zašto stranka nije kriva nego - odgovorna i kada bi Vrhovni sud mogao odlučivati o pravomoćnosti Ivo Sanader Sanaderu 8 godina u slučaju Fimi media, i on i HDZ moraju vratiti milijune: "Imao je nezasitnu potrebu za gomilanjem materijalnih dobara"

Podsjetimo, jučer je na sud stigao Sanaderov punac Ivo Šarić, koji je iskoristio pravo zakonske blagodati. Na klupu za svjedoke sjeo je i bivši ministar policije Vladimir Faber.

Slučaj 'Fimi media' je do sada najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici u kojoj je na optuženičkoj klupi i najveća oporbena stranka u državi - HDZ.

Jedan od optuženika, bivši premijer Ivo Sanader, od početka tvrdi da je žrtva političkog progona, dok se HDZ iz kojega je u međuvremenu izbačen brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnom izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

Više Sanaderovih ministara i stranačkih dužnosnika kazali su tijekom suđenja da su za marketinšku agenciju Fimi mediju, preko koje se navodno punio HDZ-ov crni fond, čuli iz medija, kao i da je Sanaderova riječ bila 'zadnja' na sjednicama svih stranačkih tijela.

Sve USKOK-ove optužbe, međutim, priznali su bivši šef Carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica agencije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera jedino njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček smatra da je žrtva političkog procesa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook