Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš odbijanje dvije nekretnine predložene za jamčevinu bivšem premijeru Ivi Sanaderu prokomentirala je na svojem Twitter profilu


Ministrica Mrak Taritaš upotrijebila je Sanaderov slučaj kako bi još jednom istaknula važnost legalizacije objekata.

Vezani članci Slika nije dostupna Obrana dopunila dokumentaciju za Sanaderovu obranu sa slobode Slika nije dostupna Fimi media: Hoćemo li danas doznati odluku o Ivi Sanaderu?

"Sad vidimo što znači imati uredne papire za svoju nekretninu i koliko je važan projekt legalizacije", podijelila je putem statusa na Twitteru ministrica Anka Mrak Taritaš svoje mišljenje s hrvatskom javnosti.

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je u utorak odbiti ponudu obrane Ive Sanadera za priznavanjem dvije nekretnine kao jamstva da se bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu istražni zatvor zamjeni obranom sa slobode od Uskokovih optužbi za korupciju u slučaju Fimi media.

Sanaderu odbijena jamčevina, doznajemo što je dovelo do takve odluke suda

Kad je riječ o prvoj nekretnini u Kozarčevoj ulici, Vijeće je utvrdilo da ne postoji dovoljna garancija da bi se jamčevinom, odnosno hipotekom na dijelu kuće koja je u suvlasništvu Mirjane Sanader, polučila ona svha koja je potrebna, a to je osiguranje jamstvom i zamjena za istražni zatvor, rekao je novinarima glasnogovornik suda Krešimir Devčić nakon što je Vijeće iza zatvorenih vrata objavilo odluku strankama u postupku.

O drugoj ponuđenoj nekretnini na Srebrenjaku koja je u vlasništvu jednog od Sanaderovih odvjetnika Gorana Suića, Vijeće je utvrdilo da iz zemljišnih knjiga proizlazi negativna zabilježba, a to je da u odnosu na tu zgradu nije položena građevinska ni uporabna dozvola.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook