Kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović promašenim je u ponedjeljak ocijenio teze dijela analitičara i oporbe da će HDZ promijeniti kandidata za tu funkciju te je istaknuo da ima čvstu podršku stranke.


"Takve teze moram nazvati promašenima. Imam čvrstu podršku premijera Andreja Plenkovića i cijele stranke. Te promašene teze dolaze od dijela analitičara i oporbe koji ne spavaju mirno otkad sam se kandidirao", rekao je Filipović upitan ostaje li u utrci za zagrebačkog gradonačelnika i je li moguće da HDZ promijeni svog kandidata za tu funkciju.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer na pitanje o problemima u zdravstvu prozvao - Novu TV: "Umjesto da se hvale ministri..." Andrej Plenković Plenković: "Branit ću Beroša u Saboru. On i Marić trebali su se hvaliti kako su riješili problem s veledrogerijama"

Poručio je i kako se njegova kampanja ni na koji način neće promijeniti jer sve ono što je radio protekle četiri godine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini radi i sada.

"Nudim konkretna rješenja, nudim sadržaj, prije svega konsolidaciju gradskih financija te transparentnu obnovu grada. Oni koji do sada nisu nudili sadržaj morat će mijenjati svoju kampanju", rekao je.

Filipović se u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, upisao u knjigu žalosti poručivši da će se Bandića prisjećati kao osobe čiji je život i politički angažman obilježila neiscrpna radna energija. Biti će upamćen i kao najdugovječniji zagrebački gradonačelnik, dodao je.

"Prisjećat ću ga se kao osobe čiji je život i politički angažman obilježila neiscrpna radna energija", rekao je Filipović.

Knjigu žalolosti potpisao je i kandidat Renato Petek.

"Mislim da je odvojeno ono što je on radio kao gradonačelnik od stvari koje smo mi mogli doživjeti o njemu kao osobi. Bio je pristupačan, pokazivao empatiju, pomagao mnogim građanima", rekao je Petek.

Premijer Plenković u pratnji ministra Grlića-Radmana potpisao je knjigu u gradskom poglavarstvu.

"Ja mu želim zahvaliti na onom pozitivnom što je učinio za Zagrepčane i Zagrepčanke, a nerijetko i za druge krajeve Hrvatske", rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.

U knjigu žalosti sutra bi se trebao upisati i Gordan Jandroković, a prema prvim informacijama, predsjednik Republike to neće učiniti.