Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još je neizvjesno kako će završiti nova afera koja se veže uz ime splitskog gradonačelnika Keruma i njegove partnerice Fani Horvat. Gnjevnim Splićanima Fani Horvat sada poručuje kako će odustati od projekta na Marjanu, ako joj bude isplaćeno koliko je uložila.


Od luksuznog restorana između stabala Fani Horvat spremna je odustati ako netko želi od nje otkupiti zemljište po cijeni koju je ona platila, poručila je preko svoje odvjetnice. No teško da će županija, država ili grad u ovoj situaciji izdvojiti 1, 2 milijuna eura. Cijeli projekt s uređenjem ovog prostora izgleda nije oduševio Splićane.

Vezani članci Slika nije dostupna Županija odbila pravo prvokupa zemljišta Fani Horvat Slika nije dostupna Restoran Fani Horvat između stabala

Iako autori idejnog rješenja napominju da se neće sjeći ni jedno stablo te da će se paziti i na korijenje, društvo Marjan ističe da će se narušiti priroda. Napominju da je ovakva gradnja nelegalna.

'U županijskom planu na cijelom ovom području je propisana izrada PPPO-a prema tome, sve što su oni crtali unutar toga to je nelegalno i čak su bili upozoreni od strane Javne ustanove da to ne rade', ističe Srđan Marinić, iz Društva Marjan.

>> Restoran Fani Horvat između stabala

Zabranu gradnje do donošenja Prostornog plana područja posebnih obilježja zahtjeva i Građanska inicijativa za Marjan i dalje, a na internetu se potpisuje peticija.

'Ovo nije pitanje samo potpisnika peticije, ovo nije pitanje ni inicijative za Marjan, ovo nije pitanje ni gospođe Fani, ni gospodina gradonačelnika, ovo je pitanje grada Splita. Mislim da ako se prijeđe ova granica za pet godina neće ostat ni M od Marjana', kaže Dalibor Popović, Inicijativa za Marjan.

Ironično, 2011. godinu UN je proglasio Međunarodnom godinom šuma, a u splitskoj park šumi ta godina je počela s izgradnjom restorana u njoj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju