Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Projekt VideoEuropa obuhvaća godišnji ciklus tematskih razgovora s predstavnicima Europske komisije i hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu.


#MladiHR, Budućnost Europe i 5 mogućih scenarija i zapošljavanje četvrti je u nizu Facebook Live razgovora u sklopu digitalnog projekta za mlade #VideoEuropa kojega tijekom 2017. godine zajednički provode Predstavništvo Europske komisije i Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Vezani članci Objava Europske komisije o Nikoli Tesli Čiji je ono Tesla? Europska komisija proglasila ga srpskim znanstvenikom. Brzo se ispravili Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) I dalje nema dogovora oko čelnika EU: ''Vrijeme curi, a nervoza raste, svi su sada poželjni kandidati"

U ovom četvrtom Facebook Liveu koji će se održati u ponedjeljak, 10. srpnja 2017., u 17:00 sati, sudjelovat će voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević.

Razgovor će se snimati uživo u dvorištu Studentskog centra u Zagrebu, moderirat će ga Ivana Petrović, urednica vanjsko političke rubrike Dnevnika Nove TV koja je ujedno i medijski partner projekta, a u realnom vremenu možete ga pratiti na Facebook stranicama Predstavništva Europske komisije (@europska.komisija.zagreb), Ureda za informiranje Europskoga parlamenta (@europarl.hr).

U ovom izdanju javljanja uživo obradit će se teme Budućnost Europe i pet scenarija, Europske snage solidarnosti i zapošljavanje mladih.

U Bijeloj knjizi koju je Europska komisija predstavila 1. ožujka navedeni su mogući smjerovi budućnosti Europe i razvoj Unije do 2025. Europske snage solidarnosti inicijativa su Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.

Pozivamo sve zainteresirane, a osobito mlade, na izravno uključenje u raspravu i postavljanje pitanja tijekom Facebook Livea koristeći hashtagove #VideoEuropa, #MladiHR i #CroatianYouth.

Projekt #VideoEuropa obuhvaća godišnji ciklus tematskih razgovora s predstavnicima Europske komisije i hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu. Perspektiva mladih i budućnost EU-a, mladi i demokratska uključenost te budućnost europskoga projekta samo su neke od tema o kojima će biti govora tijekom 2017.

Partneri projekta su Nova TV, Televizija Student, portal Kampus.hr i Radio student.