Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele da ih se kazni

Facebook grupa traži javnu objavu imena ubojica psa Miška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon okrutnog čina zlostavljanja psa Miška u mjestu Galižani kod Pule, kojem je više nepoznatih osoba bacilo petardu u usta, nakon čega ga je zbog stravičnih ozljeda morao uspavati dežurni veterinar, građani su organizirano putem grupe na Facebooku zatražili da se javno objave imena počinitelja.

Pokrenuta je Facebook grupa 'Želimo javno imena počinitelja koji su ubili Miška', dobila je pravi zamah na toj popularnoj društvenoj mreži, a zgroženi građani traže da se počinitelje javno prozove i kazni. Evo kako su pokretači opisali o kakvoj se Facebook grupi radi:

Pročitajte i ovo Amit Soussana 55 dana torture "Držali su me okovanu u dječjoj sobi. Natjerao me da maknem ručnik i prislonio mi pištolj na čelo" Slika nije dostupna u pritvoru je Uhićen 69-godišnjak iz BiH: Mjesecima spolno zlostavljao dijete u Istri

>> Strašno: Psu ubacili petardu u usta, morali ga uspavati

'Grupa podrške svim nemoćnim životinjama, koje su na bilo koji način naišle na odvratnu ruku zlostavljača. Danas je to bio Miško, sutra tko zna. Želimo jednom za sva vremena stati na kraj poremećenim umovima kojima se uopće u glavi stvori slika zlostavljanja životinja bilo na ovaj ili onaj način. Želimo da se takve osobe dovedu pred lice pravde i da služe kao primjer ostalima', piše na stranici spomenute Facebook grupe.

Kako bi pokrenuli vlasti i nadležne institucije u smjeru da se spriječe gnusne zločine nad životinjama i kazne počinitelje, predstavnici grupe poslali su i peticiju DORH-u, Općinskom sudu u Puli te Hrvatskom kinološkom savezu, naslovljenu 'Kaznite počinitelje monstruoznog ubojstva Miška'.

Tekst peticije prenosimo u cijelosti.

'Poštovani,

šokirani saznanjem o monstruoznom mučenju psa Miška iz Galižani od strane nama nepoznatih osoba, ovim putem urgiramo i molimo da pokrenete sve moguće aktivnosti kako bi se kaznili počinitelji (maksimalnom mogućom kaznom), a sve prema Kaznenom zakonu čl. 205 i 260, te Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 5/90, 30/90, 47/90 i 29/94), član 30.!

Dodatne informacije o groznim ozljedama možete dobiti od strane dežurnog veterinara pulske Veterinarske stanice gosp. Stjepana Kočara koji je prema informacijama iz medija navedeno kazneno djelo prijavio policiji.

Ovim putem, također Vas molimo da se pokrenu prijeko potrebne aktivnosti kojima bi se cjelokupna javnost educirala o pravima životinja i pravilnom ophođenju prema životinjama, kao i da se zabrani uporaba petardi i svih ostalih pirotehničkih sredstava!

U očekivanju smo Vaše promptne reakcije.'

Grupa ima preko 37.000 članova na Facebooku, a ta brojka i dalje raste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene