Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo je nezamislivo doći u Dubrovnik, a ne prošetati dubrovačkim zidinama. One ove godine obaraju sve rekorde posjećenosti, tijekom prvih 7 mjeseci stiglo je gotovo pola milijuna posjetitelja.


O dubrovačkim zidinama priča se u čitavom svijetu, primjerice, izabrane su među 10 najvećih svjetskih atrakcija, a pogled na zalazak sunca upravo sa zidina izabran je kako jedan od najljepših u svijetu.

Vezani članci Prazne police u trgovinama - 7 Ipak nema masovne apokaliptične potrošnje: Podaci poreznika pokazuju razmjere desanta građana na trgovine Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) Poticajne mjere: Dubrovnik pronašao način kako pomoći ugostiteljima koji zimi zatvaraju svoja vrata

Bilo sunčano ili oblačno, turisti se odabiru popeti na zidine i razgledati čitavi grad. Brojni turisti u Dubrovnik dolaze na jednodnevne izlete isključivo kako bi posjetili zidine.

Uz cijenu ulaznica od 100 kuna, zarada bi trebala premašiti 90 milijuna kuna.

BRAVO! Dubrovnik ruši sve rekorde!

Uz zidine, tu su i muzeji, i brojni drugi sadržaji. Upravo je ta dubrovačka neovisnost o suncu i moru i bila jedan od glavnih razloga što Dubrovnik nije, poput brojnih gradova, doživio turističku srpanjsku rupu.

Dodatno popularnost zidinama i Dubrovniku, donijeti će i serije koje se snimaju na jugu Hrvatske. Četvrtu godinu za redom snimati će Igra prijestolja, a statiranje su prijavili brojni.

S jednom ulaznicom od 80 kuna turistima su otvorena vrata svih muzeja. Iako ove je ove godine stiglo više posjetitelja, tijekom dva ljetna mjeseca broj turista je ipak manji.

Ta bi se brojka trebala popraviti tijekom rujna i listopada, kada prođu najveće turističke gužve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook