Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žale se na pritvor

Za što se tereti Perković?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se ime Josipa Perkovića do sad spominjalu u kontekstu organiziranja i izdavanja naređena za ubojstvo Stjepana Đurekovića, u europskom uhidbenom nalogu ipak stoji nešto drugo.

Odvjetnik Josipa Perkovića, Anto Nobilo kaže kako ne prihvaća argument državne odvjetnice koja je njegovom branjeniku odredila istražni zatvor zbog, kako je navedeno, opasnosti od bijega.

Pročitajte i ovo Njemački vrhovni sud odbio žalbe (Foto: dnevnik.hr) Kod nas nema doživotnog zatvora Perković i Mustač stižu u siječnju na odsluženje kazne u Hrvatsku, no koliko će godina odležati? Slika nije dostupna Čekaju dokumentaciju iz Njemačke Perković i Mustač uskoro će biti prebačeni u zatvor u Hrvatsku

'Pritvor je bio realna mogućnost, ne mogu reći da nismo očekivali. Ali nisam očekivao pravnu argumentaciju koju je definirala državna odvjetnica', rekao je Nobilo.

Perkovićev odvjetnik najavio je žalbu, a u slučaju da ona ne bude uvažena obratit će se Ustavnom sudu.

'Žalit ću se na pritvor, ali čini mi se da je kolegij sudaca na Županijskom sudu zauzeo stav pa moja žalba vjerojatno neće biti ni usvojena. Tada ću ići na Ustavni sud s argumentom da je povrijeđena ustavna kategorija ravnopravnosti građana pred zakonom. Obligatorni pritvor ne postoji u Hrvatskoj', kazao je Nobilo.

Josip Perković završio u zatvorskoj bolnici

Prva osnova kojoj će se Nobilo suprotstaviti Perkovićevu izručenju jest zastara, a čini se kako se u uhidbenom nalogu koji mu je jučer bio predočen Perkovića ne tereti za ono o što čemu se do sad govorilo.

'Na osnovu svjedočenja Vinka Sindičića tvrdilo se da je Josip Perković organizirao i naredio Đurekovićevo ubojstvo. U uhidbenom nalogu kojeg sam ja jučer vidio stoji da je Josip Perković pomagač drugome u ubojstvu na način da je pribavio ključ od garaže', rekao je Nobilo i dodao kako u nalogu stoji da je Perković pomogao nepoznatim osobama.

Nobilo je dodao i kako će u proceduri biti dovoljno mjesta da 'Josip Perković spere ljagu sa svog lica'.

A osim Perkovića jučer je uhićen i Zdravko Mustać koji je svojevremeno bio nadređen Perkoviću. Njega se tereti za pomaganje i poticanje na politički motivirano ubojstvo, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Velikoj Gorici Ante Zeljko.

Inače, obrana ima pravo na žalbu tri dana od preuzimanja obavijesti o istražnom zatvoru, a o žalbi odlučuje izvanraspravno sudsko vijeće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene