Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto ju je sazvao?

Evo što se dogodilo na bizarnoj Gredeljevoj presici o HDZ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pomalo bizarnoj konferenciji za novinare, na kojoj su neki čak očekivali raskol u HDZ-u, ispostavilo se da su se posvađala dva HDZ-ova ogranka na krajnjem jugu Hrvatske.

Odvjetnik Vladimir Gredelj koji je u petak najavio da će danas objaviti imena HDZ-ovaca nezadovoljnih "antidemokratskim procesima u stranci", danas je objasnio da zastupa općinsku organizaciju HDZ-a Konavle, koja je, tvrdi Gredelj, protivno Statutu HDZ-a za sutra sazvala izbornu skupštinu, na kojoj će se raspravljati o kandidatu za načelnika općine Luki Kordi, o kojemu nije raspravljalo nadležno tijelo.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

>> VIDEO Odavno ih nismo vidjeli da slave!

Gredelj je u petak predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku uputio otvoreno pismo, u kojem je, među ostalim, stajalo: "HDZ svojim imenom sugerira da se radi o demokratskoj stranci. Demokracija, pak, pretpostavlja transparentnost, javnost i slobodu govora. Kao predsjednik stranke više ste puta naglašavali potrebu izgradnje 'novog' HDZ-a što smo shvatili kao 'bolji, demokratičniji i slobodoumniji' HDZ, no nažalost svaki dan svjedoci smo da procesi unutar stranke idu u potpuno drugom pravcu".

Pismo je bilo upućeno i medijskim kućama uz najavu da će Gredelj na konferenciji za novinare u Westinu objaviti tko su njegovi klijenti, a kad je danas objasnio da je riječ o HDZ-ovcima iz Konavla, novinari su ga pitali je li ih na konferenciju "dovukao na prevaru", budući da je dio medija Gredeljevo otvoreno pismo u petak protumačio kao tvrdnju da Karamarko guši slobodu i demokraciju u HDZ-u i najavu raskola u stranci.

"Nisam ja autor novinskih tekstova. Nigdje to nisam napisao, a to što je pisalo u članku stvar je urednika", rekao je Gredelj, koji ne smatra da je konavoska organizacija HDZ-a marginalna. Istaknuo je da iza njega stoje i neki ugledni osnivači HDZ-a, među kojima je, tvrdi, i Ivo Banac, "u čijoj je kući napisano otvoreno pismo Karamarku".

Na konferenciju upali i članovi HDZ-ovog Odbora za branitelje

Da iza Gredelja stoji samo ogranak HDZ-a iz Konavala ne vjeruju članovi Odbora za branitelje zagrebačkog HDZ-a, koji su došli na Gredeljevu konferenciju za novinare.

"Uvjereni smo da je ovo improvizacija i teška prevara javnih medija", kazao je predsjednik tog odbora Zoran Piličić, koji smatra da iza Gredelja stoje "umišljene veličine koje su izgubile unutarstranačke izbore pa dan prije izbora perfidno pokušavaju dezavuirati stranku". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene