Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedni predmeti

Evo što krije riznica samostana u Đakovu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srebrni vrčevi bugarske carske obitelji, tkalački strojevi, antikni fotoaparati, slika biskupa Strossmayera sve to čuva bogata riznica samostana Milosrdnih sestara svetog Križa u Đakovu. Vrijedne predmete časne sestre svetog Križa prikupile su u gotovo 150 godina marljivog i nesebičnog djelovanja u Hrvatskoj.

Svaka prostorija u samostanu govori o povijesti reda. Među najdražima im je slika koju im je darovao biskup Strossmayer, a koja je preživjela i rat.Jedini su samostan koji ima muzej posvećen misionarskom djelovanju.' Ovdje se može vidjeti eksponate iz gotovo cijelog svijeta koje su donijeli naši misionari i misionarke', kazala je sestra Ignacija Ribinski.

>> Benediktinke otkrivaju: Ovako izgleda život u samostanu!

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbraja se šteta Snažno nevrijeme na istoku Hrvatske: Grom udario u farme, buknuli požari Đakovački vezovi, ilustracija - 5 veliko finale "Ovo je stvarno samo za pričati i za diviti se": Đakovački vezovi oduševili posjetitelje pjesmom, tradicijom i običajima

Na posebnom mjestu čuvaju se i darovi zahvalnosti bugarske carske obitelji. No, sve što ove sestre imaju, dijele s potrebitima. 'Najveću radost osjećam kad mogu činiti drugima dobro i dijeliti svoje vrijeme, ono što imam - svoje vrijeme, svoju pažnju, svoju ljubav', kazala je sestra Meri Gotovac. Zato su vrata njihovog samostana uvijek otvorena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene