Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Divnim prizorima koje gledamo s Jadrana teško mogu odoljeti i sve brojniji poznati koji žele nekretninu upravo na našoj obali.


Posljednji je takvu želju iznio Oscarovac Jeremy Irons, a još lani Angelina i Brad Pitt. Anthony Hopkins pak, već ima svoju istarsku oazu.

Vezani članci Potres u sjevernom Jadranu Prilično jak potres u sjevernom Jadranu, osjetio se u Istri, Kvarneru i Dalmaciji: "Dobro je treslo" Angelina Jolie Tko bi rekao da će se Angelina na otmjenoj večeri pojaviti u njegovu društvu, već su krenule priče o novim ljubavnim iskricama!

Sljedeće ljetne igre Jeremy Irons mogao bi gledati sa svog prozora na Stradunu. Kuću za odmor slavni glumac planira kupiti baš u Dubrovniku. No, iskeširati novac nije dovoljno.
Za strance vrijede - posebna pravila.

>> Anthony Hopkins s obitelji uživa u Istri

Onakva pravila koja vrijede za kupnju nekretnine za državljane Hrvatske, takva pravila vrijede i za državljane bilo koje članice EU. Oni koji to nisu, a u Hrvatskoj žele kupiti nekretninu, moraju se javiti Ministarstvu pravosuđa. I dostaviti kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga te dokaz o državljanstvu iz zemlje iz koje dolaze.

Porez na nekretninu je 5 posto. Sve je to morao proći i slavni Oscarovac Anthony Hopkins kad je za milijun eura kupio velebnu vilu u Istri. Upravo bi ondje i Brad i Angelina trebali graditi kuću za odmor. 'Brad već pregledava fotografije i zainteresirani smo da kupimo nešto', rekla je Angelina Jolie u veljači ove godine.

Istra je već osvojila srca mnogih poznatih lica poput Ralfa Schumachera. Ljepote Jadrana slavni i poznati prepoznali su i u Dalmaciji. Na Korčuli kuću za odmor ima švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt. 'Ovo more koje sam pronašao u Makarskoj je najbolje i odmah sam znao da ću baš ovdje provoditi ljeta', rekao je poznati šahist Gari Kasparov koji već 16. ljeto zaredom ljetuje u Hrvatskoj. Uz čisto more i lijepe plaže, dobra reklama mogu biti i - slavni susjedi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.