Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po nove investicije i svježi kapital ministri Branko Grčić, Ivan Vrdoljak i Siniša Hajdaš Dončić sa suradnicima odlaze sutra u London.


Tamo će predstaviti što nudi Hrvatska investitorima, od olakšica do lakšeg poslovanja.  U Londonu će ponuditi 15 pripremljenih projekata ili ih pozvati da se jave na natječaje koji su raspisani ili će se raspisati, primjerice LNG, Termoelektranu Osijek, Petrokemiju.

Vezani članci Joško Klisović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Klisović: "Grad ne brine o obrazovanju, Kampus Borongaj godinama stoji..." Engleska postupno izlazi iz lockdowna - 4 Popuštanje mjera i dozvola za međunarodne destinacije: Čak četiri zemlje na njihovoj su zelenoj listi za putovanja

Tu je i privatizacija hotelskih lanaca koji su devastirani, primjerice Kupari. Pozivat će investitore da se jave za kupnju 49 posto Croatia Airlinesa.

>>Od 2014. proračun pod nadzorom Bruxellesa! Što to znači za Hrvatsku?

Ministri će investitore pozvati da se jave i za monetizaciju autocesta, ali i na davanje u koncesiju luke Rijeka, luke u Zadru, Gaženici i Dubrovniku. U koncesiju se planira dati i zračna luka u Osijeku te na Krku.

'Ovdje se radi o koncesijama. Dobro, ne očekujete da će se vratiti s funtama, ali  Hrvatska je danas već dobra priča, što je važno  za investitore', poručio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

'Svaki investitor će imati operativnu grupu koja će ga pratiti od početka do završetka posla', rekao je Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih poslova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook