Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri u akciji

Evo što će Hrvatska ponuditi investitorima u Velikoj Britaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po nove investicije i svježi kapital ministri Branko Grčić, Ivan Vrdoljak i Siniša Hajdaš Dončić sa suradnicima odlaze sutra u London.

Tamo će predstaviti što nudi Hrvatska investitorima, od olakšica do lakšeg poslovanja.  U Londonu će ponuditi 15 pripremljenih projekata ili ih pozvati da se jave na natječaje koji su raspisani ili će se raspisati, primjerice LNG, Termoelektranu Osijek, Petrokemiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporba kritizira Vlada odredila investicijske prioritete, planovi ambiciozni Slika nije dostupna 'Optimist sam, ali ne bez temelja' Grčić: Ovo stanje u kojem jesmo nije normalno

Tu je i privatizacija hotelskih lanaca koji su devastirani, primjerice Kupari. Pozivat će investitore da se jave za kupnju 49 posto Croatia Airlinesa.

>>Od 2014. proračun pod nadzorom Bruxellesa! Što to znači za Hrvatsku?

Ministri će investitore pozvati da se jave i za monetizaciju autocesta, ali i na davanje u koncesiju luke Rijeka, luke u Zadru, Gaženici i Dubrovniku. U koncesiju se planira dati i zračna luka u Osijeku te na Krku.

'Ovdje se radi o koncesijama. Dobro, ne očekujete da će se vratiti s funtama, ali  Hrvatska je danas već dobra priča, što je važno  za investitore', poručio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

'Svaki investitor će imati operativnu grupu koja će ga pratiti od početka do završetka posla', rekao je Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih poslova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene