Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što studirati?

Hrvatski fakulteti s kojima nećete završiti na burzi rada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treću godinu zaredom Hrvatski zavod za zapošljavanje preporučio je budućim studentima što studirati, ali i koji bi fakulteti trebali smanjiti upisne kvote.

Sati provedeni za računalom isplatit će se studentima Elektrotehnike i računarstva. Rijetko su na burzi rada. Uz FER i strojarstvo, Hrvatski zavod za zapošljavanja povećanje broja brucoša preporučio je i medicinskim fakultetima. 'Ne bojim se. Barem za nas liječnike ima posla u Hrvatskoj, fali nas 4000 ako se dobro sjećam', rekao je Antonio s Medicinskog fakulteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj Ilustracija tisuće eura Pronovjera na Ekonomskom fakultetu u Rijeci: Policija prijavila još četvero zbog 24.000 eura

Na zagrebačkoj medicini na jedno mjesto prijavi se troje maturanata. No, broj brucoša neće se povećavati. 'Ako u doglednom vremenu ne dobijemo mogućnost zapošljavanja novih nastavnika i suradnika, mi ćemo biti prisiljeni čak i smanjivati upisne kvote', kazao je Davor Miličić, dekan Medicinskog fakulteta.

>>
Sve više njemačkih studenata na Medicinskom fakultetu u Splitu

Zbog manjka predavača, isto će učiniti i splitska ekonomija. Već treću godinu zaredom, ekonomisti su među poslovima koji su najčešće na burzi. 'Prešućuje činjenica da je najveći broj zaposlenih visokoobrazovanih upravo iz kategorije ekonomista', rekao je Željko Grača, dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Uz ekonomiste, do posla najteže dolaze pravnici i novinari. Podaci HZZ-a nisu obvezujući, ali je ministar Jovanović maturante pozvao da se informiraju. 'Da malo pogledaju kakvo je stanje na tržištu rada i gdje se može lakše zaposliti po završenom studiju. Vjerujem da će to u većoj mjeri prihvatiti i upisivati se na te fakultete', rekao je mnistar Jovanović.

Prijave na ljetni rok državne mature traju do ponoći, a za odabir fakulteta maturanti imaju vremena do srpnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene