Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprodaja, zdravstveni odgoj, ćirilica...

Evo protiv čega se sve danas izjasnio Zvonimir Šeparović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek Hrvatskog žrtvoslovnog društva izjasnio se protiv rasprodaje, zdravstvenog odgoja, ćirilice u Vukovaru, povlačenja tužbe za genocid, plakata za 'Fine mrtve djevojke'...

Hrvatsko žrtvoslovno društvo (HŽD) i Koordinacija braniteljskih udruga Grada Zagreba danas su na konferenciji za novinare istaknuli kako se protive izuzimanju iz javnih dobara voda, šuma, zemlje i otoka, kao i Zakonu o zdravstvenom odgoju, povlačenju tužbe protiv Srbije za zločin genocida, uvođenju dvojezičnosti i ćirilice u Vukovaru te zatražili objavu registra Srba koji su ratovali i počinili zločine protiv Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika proslava Vinistra proslavila svoj 20 rođendan! Slika nije dostupna Jakovina obećao 'poduzeti korake' Vinari u nevjerici zbog zabrane terana: Ovo je kafkijanska situacija!

>> HDZ oštro protiv 'rasprodaje' javnih dobara, Karamarko 'ne bi sad o tome'

Predsjednik HŽD-a Zvonimir Šeparović istaknuo je kako prosvjeduju protiv 4. modula Zakona o zdravstvenom odgoju, jer će, kako smatra, pod krinkom zdravstvenoga odgoja spolno upropaštavati djecu. "Nismo protiv zdravstvenoga i spolnog odgoja u školama, ali smo protiv neprimjerenoga odgoja", rekao je dodavši da ovakav spolni odgoj nije utemeljen u znanosti jer senzibilizira djecu za homoseksualne odnose, što je u službi kulture smrti.

Šeparović smatra kako je riječ o sekularno-marksističkoj ideologiji koja je nasilno, protudemokratski i protuzakonito uvedena u škole. "Donesena je kao teror nad većinskim katoličkim hrvatskim narodom te zato tražimo da Sabor opozove taj zakon", rekao je.

Istaknuo je i kako se protive povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije jer, kako je ustvrdio, o genocidu koji se dogodio u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu, Dubrovniku i na cijelom zaposjednutom području nema pogađanja. "Ubijeno je više od 15 tisuća ljudi, teško ranjeno ih je preko 50 tisuća, a prognano 500 tisuća ljudi", rekao je Šeparović podsjetivši na razaranje crkava, škola, povijesnih objekata. Smatra kako se o sudbini tužbe može odlučiti samo na referendumu.

Prijedlog Zakona o strateškim investicijama kojim se izdvaja šume, vode, zemlju i otoke iz javnih dobara ocijenio je protuustavnim te zatražio obustavu rasprodaje preostalih prirodnih, kulturnih i drugih dobara. Napomenuo je i kako se protive uvođenju dvojezičnosti i ćirilice u Vukovaru jer je, kako smatra, popis stanovništva nerealan. Manipulacijom je ocijenio uračunavanje u popis Srba onih koji nemaju stalno boravište u Vukovaru.

Šeparović je zatražio i izradbu registra Srba koji su ratovali i počinili zločine protiv Hrvatske te objavu popisa aboliranih Srba. "Prosvjedujemo također protiv skandaloznoga protuvjerskog plakata za kazališnu predstavu koji neprimjereno prikazuje Majku Božju", rekao je dodavši kako HŽD i Koordinacija osuđuju neprimjeren komunikacijski govor ministra branitelja Freda Matića jučer u Saboru kad je napao jedan tjedni list.

Glasnogovornik Koordinacije braniteljskih udruga Ivica Matošević ocijenio je kako Vlada rasprodajom prirodnih i nacionalnih dobara vrijeđa ponos hrvatskih branitelja. Na uvođenje dvojezičnosti i ćirilice zatražio je moratorij od 20 godina te pozvao Vladu da uvaži osjećaje Hrvata u Vukovaru.

Predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Zagreba Damir Loborec pozvao je na prosvjedni skup u Vukovaru protiv uvođenja ćirilice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene