Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako je 39 u hladu, možete zamisliti koliko je na vrućem asfaltu, točnije na autocesti.


Užareno sunce i zabrinut vozač. Motor je zakuhao nasred autoceste. Motor je zakuhao, a vozač zabrinuto čeka vučnu službu. A službe pomoći na cesti pod punim su opterećenjem.

Vezani članci Fail Kaos na cestama: Kamere snimile prometne nezgode, pravo je čudo tko sve ima vozačku Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) Liječnici ne žele biti odgovorni za vozače: Prijave ruše povjerenje liječnika i pacijenata

'Najčešći kvarovi koji mogu bit sad pogotovo u sezoni ljetnoj: akumulatori, puknuća crijeva, kvarenje termostata', tvrdi Berislav Mlinarec, HAK-ov automehaničar.

Užarene su linije HAK-ova pozivnog centra. Promet je pojačan, a nesavjesnih vozača sve je više. '60 posto ukupnih intervencija tehničke pomoći na cesti naš klub obavi u vrijeme turističke sezone. Dakle od 1. lipnja do 30. rujna', kaže Ljiljana Cmrk iz HAK-ovog pozivnog centra.

Većina vozača ne pripremi vozilo za dugo i naporno putovanje. 'Sva redovito servisirana vozila ne bi trebala imat nikakvih potreba za nekakvim dodatnim pregledom, ali pošto je kod nas danas situacija kakva je i krizna vremena su. Prije nekakvih većih putovanja bilo bi dobro pogledat najnužnije stvari', kaže Tomo Habljak, HAK-ov tehnički savjetnik. 

Vozač Vladimir Horjak za put se spremao 24 sata. 'S obzirom na to da idem sa troje djece i ženom i prema tome, to vam je čitav cirkus', kaže.

A da biste i vi izbjegli veći cirkus, na putovanje svakako ponesite dovoljno tekućine. Motor ćete spasiti od izgaranja, a sebe i suputnike od opasnog sunca.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju