Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona putovanja

Evo koliko je učinkovita pomoć na cesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je 39 u hladu, možete zamisliti koliko je na vrućem asfaltu, točnije na autocesti.

Užareno sunce i zabrinut vozač. Motor je zakuhao nasred autoceste. Motor je zakuhao, a vozač zabrinuto čeka vučnu službu. A službe pomoći na cesti pod punim su opterećenjem.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu Potresna objava Brojni se opraštaju od poginule mlade majke: "Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Nećemo te zaboraviti"

'Najčešći kvarovi koji mogu bit sad pogotovo u sezoni ljetnoj: akumulatori, puknuća crijeva, kvarenje termostata', tvrdi Berislav Mlinarec, HAK-ov automehaničar.

Užarene su linije HAK-ova pozivnog centra. Promet je pojačan, a nesavjesnih vozača sve je više. '60 posto ukupnih intervencija tehničke pomoći na cesti naš klub obavi u vrijeme turističke sezone. Dakle od 1. lipnja do 30. rujna', kaže Ljiljana Cmrk iz HAK-ovog pozivnog centra.

Većina vozača ne pripremi vozilo za dugo i naporno putovanje. 'Sva redovito servisirana vozila ne bi trebala imat nikakvih potreba za nekakvim dodatnim pregledom, ali pošto je kod nas danas situacija kakva je i krizna vremena su. Prije nekakvih većih putovanja bilo bi dobro pogledat najnužnije stvari', kaže Tomo Habljak, HAK-ov tehnički savjetnik. 

Vozač Vladimir Horjak za put se spremao 24 sata. 'S obzirom na to da idem sa troje djece i ženom i prema tome, to vam je čitav cirkus', kaže.

A da biste i vi izbjegli veći cirkus, na putovanje svakako ponesite dovoljno tekućine. Motor ćete spasiti od izgaranja, a sebe i suputnike od opasnog sunca.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene