Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manipulacije zaposlenih

Evo koje izgovore Hrvati najčešće koriste za bolovanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki zaposleni Hrvat prošle je godine proveo u prosjeku 9 dana na bolovanju. Izostanaka s posla zbog bolovanja sve je manje. Državne kontrole, čini se, urodile su plodom.

U ordinaciji doktora Tonćija Božina, bolovanje je svakodnevica. 'Uvijek vodim računa o tome da nađem nekakvu ravnotežu između toga da ne naškodim svom pacijentu, a istovremeno da ne pretjerujemo s izostankom s posla', kazao je.

Pročitajte i ovo Bolovanje, Ilustracija - 2 problemi za poslodavce u BiH Susjedi muku muče s bolovanjima, neki su razlozi nevjerojatni: "Muškarac je na bolovanju jer čuva trudnoću..." Ilustracija nove upute Znate li za novost vezanu za bolovanje? Iz HZZO-a objasnili kakva je procedura

Racionalnim propisivanjem bolovanja, zbog strožih kontrola, ostvarene su znatne uštede. 'Prošle godine smo imali uštedu od oko 106 milijuna kuna, što je zapravo izvrstan rezultat i nadamo se da ćemo nastaviti u tom trendu i u ovoj godini', kazala je Tatjana Prenđa – Trupec, zamjenica ravnatelja HZZO-a.

Problema sve više, od ministra rješenja NIGDJE!

Hrvati su prošle godine bili na bolovanju čak 12.997.567 dana, što je 1.317.631 dan manje nego u 2012. godini. Tako dolazimo do podatka da je u 2013. godini na dan s posla izbivala čak 41.526 zaposlenih.

Najčešće se manipulira psihijatrijskim dijagnozama, propisivanjem rehabilitacije i fizioterapeutskih tretmana te otvaranjem bolovanja pod izlikom komplikacija u trudnoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene