Ušće Neretve se rijetko spominje kao turistička destinacija, no i taj kraj ima što za ponuditi - prekrasnu prirodu.


Nakon vijesti o spaljivanju turističkog objekta na ušću Neretve, na naš redakcijski mail moj.report@novatv.hr počele su pristizati fotografije naših čitatelja koji su posjetili taj kraj.

Vezani članci Koronavirus u Grčkoj Grčka zbog početka turističke sezone popušta epidemiološke mjere Slika nije dostupna Zavod za javno zdravsvo: Ušće Neretve sigurno za kupanje!

Svoje nam je fotografije poslala i Ivana Demikeli iz Splita koja nam je otkrila kako često odlzi u dolinu Neretve fotografirati jer tamo pronalazi motive.

>> Sramota na ušću Neretve: Preko noći do temelja spaljena turistička atrakcija!

Inače, na prostoru delte Neretve pet je lokaliteta koji su zaštićeni kategorijama ornitološki rezevat, otnitološko-ihtiološki rezervat te kategorijama zaštićenog krajolika. Na tom je području zabilježeno čak 310 vrsta ptica, od kojih 115 gnjezdarica, dok se u Metkoviću nalazi druga najveća ornitološka zbirka u Europi.

>>
Pet stvari koje trebate znati o 'zaboravljenoj dolini'...

Ušće Neretve je sve privlačnije i kitesurferima koji dolaze iz cijeloga svijeta, što je prepoznalo i lokalno stanovništvo. Razvoju tog sporta na ušću pogoduju maestral i tramuntana, ali i veliki plićak koji je idealan za sve one koji tek počinju otkrivati kitesurfing.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook