Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački inkubator poduzetnika je mladim inovatorima pružio neviđeno natjecanje. U 24 sata, bez pauze, trebaju osmisliti mobilnu ili web aplikaciju koja je vezana za bankarske usluge. Ona najbolja dobit će šansu za realizaciju i lansiranje na tržište.


Pedeset programera startalo je u uzbudljivom natjecanju, čiji je zadatak napraviti neku apliakaciju vezanu uz financijski sektor. 'Složit ćemo neki koncept. Dizajner će početi crtati, a programeri će početi raditi neke konkretne stvari. To ćemo onda nakon nekog vremena spojiti i onda ćemo, na kraju, raditi pitch koji ćemo sutra održati', kazao je Tomislav Car, jedan od natjecatelja.

Vezani članci Informer: Kako preživjeti koronakrizu? - 5 Kako preživjeti koronakrizu: Ova je hrvatska tvrtka lani zabilježila porast od čak 40 posto Josip Aladrović Ministar Aladrović: ''Razumijem nezadovoljstvo, ali moramo paziti na brojke''

Tri su zadane teme. 'Prva tema je financijsko obrazovanje za djecu, u smislu da djecu učimo pozitivnim navikama kako upravljati novcem. Druga tema je promocija i kooperacija. A treća tema je u principu otvorena', kazao je Mario Brkić, organizator natjecanja.

>>
Uspjesi hrvatskih inovatora u Maleziji

Za ovo natjecanje nije važno biti samo dobar programer, već je bitna izdržljivost. 'Natjecanje traje 24 sata, bez prekida i tim ne smije ni u jednom trenutku u potpunosti napustiti prostor održavanja. U tom slučaju je diskvalificiran', rekla je Saša Cvetojević, Zagrebački inkubator poduzetništva.

Od 50 natjecatelja prijavilo se tek 5 programerki. 'Možda ih je prestrašilo što se ovo treba 24 sata tu proboraviti. Moram priznat da mene je, ali rekoh, ajde, jednom se živi', kazala je natejcateljica Lora Pleško.

Nakon neprospavane noći, svaki tim održat će trominutnu prezentaciju. Najbolji dobivaju bogatu novčanu nagradu, svaki član po 1.337 eura i mogućnost realizacije svoje aplikacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook