Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turisti se dolaze iživjeti u Hrvatsku, neki u pravom smislu te riječi. Zanemaruju upozorenja, pa im se prevrću kamperi po nadvožnjacima, automobilima probijaju granične prijelaze, brišu stražnjice s kaznama koje im uruči policija, posjedaju djecu za upravljače glisera...


Oni su se došli baš potpuno opustiti u Hrvatsku, pa su odlučili da ih ni bura na nadvožnjacima neće smesti. Ipak, pomela im je kamper, koji se gotovo srušio na crikveničke kuće. Platit će 400 kuna.

Vezani članci Autom na more Autom na more: Krilaticu shvatio doslovno pa se provozao vodenom površinom Policija na motoru, ilustracija Gdje se najviše pilo i u kojoj je županiji zaustavljen vozač koji je jurio 255 km/h: Policija objavila rezultate velike vikend-akcije

Sinoć se Slovak se sa 140 provezao kroz prijelaz Goričan. Probio je rampu, okrznuo pješaka i tri automobila. Odmah je organizirana potraga i potjera mu je davala kako zvučne tako i svjetlosne signale, međutim vozač je nastavio svoju suludu vožnju po autocesti tako da je na naplatnim kućicama Goričan Sveta Helena probio metalne rampe. Vozilo je zaustavljeno na graničnom prijelazu Bregana, gdje je vozač sletio s ceste te je 22-godišnji slovački državljanin uhićen. Platit će od 3 do 7 tisuća kuna.

>> Evo što se događa kad se turisti ne drže upozorenja o buri!

Poljak je na makarskoj magistrali kombijem pretjecao kolonu, a kad su ga zaustavili policajci i uručili mu prekršajni nalog, na licu mjesta 47-godišnjak je njime obrisao stražnjicu, u prisustvu žene i djece. Kad su ga privodili u policijsko vozilo, zapeo je za vrata i razderao čelo. Policija kaže da za to nije kriva.

Nastavio je bjesniti i u policijskoj upravi, pa su ga na kraju proslijedili prekršajnom sucu. Platit će 500 kuna za pretjecanje, a za vrijeđanje policajaca koliko sudac kaže, nakon što procjeni je li policija udarala Poljakovom glavom o službeno vozilo.

>> Veli Lošinj: Poljaci djevojčici dali da vozi gliser!

Još jedna poljska obitelj pokazala je prošle godine što misli
o hrvatskim zakonima. Pa su za upravljač glisera posjeli 10- godišnju Nataliju, a Natalija si je onda naravno, dala oduška...

Ako i ove godine dojure u Hrvatsku, ljetovanje bi im moglo biti i do 15 000 kuna skuplje nego prošle.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.